Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

IK Sirius möter Nacka Wallenstam och FC Helsingborg

Foto: Bosse Grängsjö

Sirius innebandy har idag dubbla matcher i IFU Arena, först ut är damerna som klockan 13:00 ska ta sig an Nacka Wallenstam följt av herrarna som klockan 16:30 ska möta Helsingborg! 

Båda dessa matcher ser du på sportExpressen Play  

Vi gjorde en Intervju med damlagets Selma Frykholm, där vi bad henne berätta om damlagets starka inledning på säsongen samt hennes erfarenheter av att delta som ledare på SDF-sm. Hon har varit med som ledare i upplandslaget p16 för spelare födda 2002 och 2003. 

Ni kommer från en stark inledning av säsongen 2020/2021, vad skulle du säga är nyckelfaktorerna bakom den starka inledningen och vad är dina tankar inför matchen mot Nacka på lördag?

Svar: Den största framgångsfaktorn har nämnts många gånger under hösten och det är glädjen. Med den i grunden har vi fått en förstafemma som visar vägen och levererar mål som aldrig förr. Där bakom har vi ett starkt kollektiv där alla jobbar stenhårt vilket gör att vi vinner många av de jämna matcherna helt enkelt för att motståndarna inte får hål på oss när det ska avgöras.

Om du skulle ge dig på att beskriva laget, hur skulle du beskriva er?

Svar: Årets Sirius är en fin blandning av många unga spelare som spelat länge i Sirius, spetsat med en hel del nyförvärv som bidrar med rutin från både SSL och F-Liiga. Marko som tränare känner truppen väl och ser till att vi ibland kan ha lek och stoj med spökboll som uppvärmning, för att sedan vrida om helt till fullt fokus under resten av passet. Sirius har inte alltid varit bäst tränade men efter några år med Erik på Muskelcentrum så har vi tagit nästa steg och kan även få topplag att se slitna ut i slutperioderna. Även där får vi en fin kombination av lek och tävling, för att sedan gå över till ett tungt ben- eller intervallpass.

Vilken är din viktigaste rutin innan match?

Svar: Nu när jag lämnat de mer krångliga rutinerna bakom mig så handlar det om att sova ut men ändå få i mig åtminstone frukost och lunch innan samling. Tar gärna en långpromenad på morgonen men det viktigaste får bli kaffekoppen när jag väl är på plats i hallen.

Du har ju gjort ett gäng SDF-SM som ledare i Upplands distriktslag, vad kan du berätta om de upplevelserna?

Svar: Det har varit helt otroligt kul och givande och jag önskar att alla skulle kunna vara med om det. Det är något speciellt att se hur spelare kan komma in i ett nytt lag, spelsätt och formation och ändå prestera på så hög nivå under själva SM. Tobbe Andersson och Martin Dahlberg är verkligen skickliga på att få spelare att tro på sig själva och på varandra så att få coacha tillsammans med dem har varit guld värt. Den duon tror jag kan vara en anledning till att vi fick se spelare, som tidigare varit mer anonyma i klubblaget, ta chansen och vara tongivande under turneringen. Den mäktigaste upplevelsen är ändå bronsmatchen med P-02. Där kan vi snacka om hög energinivå när hela truppen, från spelaren längst ner på bänken till Tobbe längst fram i båset, skriker för varje hemjobb eller skottäck. Det var magiskt!  

Stort tack för svaren och lycka till i dagens match mot Nacka

short_text    Publicerat av Johan Good 2020-12-19, kl 09:45