Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Hett derby väntar: "Pressen ligger på dem"

I kväll tar Alunda emot Rasbo i vad som väntas bli en het derbymatch i H2GUD. I nuläget skiljer det fyra poäng i tabellen mellan lokalrivalerna. 
– Jag är egentligen förvånad att vi ligger så pass högt upp, säger Dan Collin, tränare i Alunda.

Senast lagen möttes i höstas blev det en övertygande vinst till Rasbo i Hall 2000. När returmöte väntar i Olandshallen under fredagskvällen finns det en stor revanschlust hos hemmalaget 

– Den är jättestor. Jag tycker att vi gjorde en ganska bra match senast men de är verkligen bra på att göra mål och var väldigt effektiva. Jag tycker resultatet inte riktigt speglade matchen, säger Dan Collin och fortsätter:

– Det känns som vi har tagit många steg sedan dess, så det ska bli spännande. Vi har tagit våra poäng och smyger där bakom. Nu har vi tagit fyra raka segrar men favoritskapet ligger på dem, säger han. 

Rasbo ligger trea i tabellen, en poäng bakom Hedemora och fem poäng bakom ledande Rosersberg Arlanda. Sportchef, Felix Esevik, betonar matchens betydelse. 

– H2GUD-serien kan inte vara mer viktig än någonsin för oss. Det är nu det kommer avgöras vilka som kommer hänga med i toppstriden inför den avslutande våren. Denna match är lika viktig som exakt varje seriematch vi spelar, vi behöver ta så många trepoängare vi kan, säger han.

Men det är inte vilken match som helst. Derbyt mellan Alunda och Rasbo, även kallat "Slaget om 288:an", väcker starka känslor i båda lagen.

– Ett derby är en av de roligaste matcher man kan genomföra. Jag gillar hetsen mellan lagen, den ska man bevara, säger Felix Esevik

– Det väcker ganska starka känslor här ute på byn, både i Rasbo och i Alunda. Sen kanske det har lagt sig lite. Både lagen har ganska mycket yngre spelare än på många år men vi är otroligt laddade, säger Dan Collin. 

Alunda står på 21 poäng när andra halvan av serien inleds och ligger just nu på en fjärdeplats. Inför fjolårets säsong, som senare avbröts, blev det ordentliga förändringar i truppen. Därmed har målet inför säsongen varit att först och främst få ihop laget. 

– Vi tappade 14 spelare inför förra säsongen. Vi har ett väldigt ungt lag och jag är faktiskt överraskad att vi ligger så pass högt upp. Jag känner ingen press att vinna utifrån tabellen utan mer att vi verkligen vill vinna eftersom det är Rasbo. Jag väljer att lägga pressen på dem eftersom de verkligen har sagt att de vill upp, säger Dan Collin. 

Derbyt mellan Alunda och Rasbo börjar klockan 20:15 och du kan se matchen här.

short_text    Publicerat av Amanda Delgado Johansson 2022-01-14, kl 11:33