Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Grattis Storvreta IBK 30 år!

Lördagen den 16 september 1989 bildades Storvreta IBK. UIBF tog ett snack med Stefan Forsman som tillsammans med Annette Wennberg var drivande vid bildandet.
Stefan berättar att han och Annette tog kontakt med Upplands Innebandyförbund och fick bra hjälp av Klas Pettersson på kansliet att dra igång det hela. Själva bildandemötet skedde faktiskt i en lägenhet i Gränby, inte alls långt från IFU Arena.

- UIBF: Att klubben bildades på en lördag var det en slump Stefan?
- Inte alls, vi inledde kvällen med att bilda Storvreta IBK och hade sedan en förfest innan vi minglade ut i Uppsalanatten. Tanken från början var att delta i seriespelet med ett mixedlag men det fanns inte någon sådan klass så första året deltog vi bara med ett damlag som hoppade in i sista sekund.

Jag minns väl den första träningen med damlaget, vi hade fått en tid i Valsätraskolan och spelade med bänkar och plintar som ”sarg”. Det var första säsongen som förbundet ordnade en damserie och de hade en vakant plats. Det slutade med att vi vann både serien och sedan också DM på vårkanten!

- UIBF: Ja det stämmer faktiskt! Serien hade 16 omgångar men startade först i december, så det blev en intensiv serie. Uppsala IBF ledde serien fram till sista omgången. Då spelades en helt avgörande seriefinal mellan Uppsala IBF och Storvreta. Storvreta vann matchen och tog hem serien två poäng före Uppsala IBF och GUSK. I DM vann sedan Storvreta över Björns Hög i finalen.

- UIBF: Hur var det med herrarna då, ville inte de också spela?
- Jo, absolut, dock fanns det ingen plats i seriesystemet så vi fick träna på en säsong och hoppa in året efter. De första herrmatcherna spelade vi i DM på våren 1990. Efter par år senare kom de första ungdomslagen igång och strax efter kom Storvretacupen och resten är historia!!

- UIBF: Tack för pratstunden Stefan!
- Tack själva!

UIBF: Fakta från säsongen 1989/1990:
* Domararvodet i damserien var 60 kr per domare.
* Matchtiden var 3x10 minuter.
* Den tidens Twittersnackis var Floorballdebatten då många vill byta namn på sporten från Innebandy till Floorball för att kunna slå internationellt.
* Regelnyheter 89/90 var större målburar, att lagen fick ta Time-out samt att en sarg köptes in till Gamlishallen!

Grattis till 30 härliga år och lycka till på firandet i morgon!

short_text    Publicerat av Simon Andrén 2020-03-16, kl 09:11