Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Förenklad hantering av matchprotokoll för de yngsta

Kommande helg kör en hel del ungdomsserier igång och sedan rullar det på under oktober. Här är några tips som det är bra att ha koll på:

För att kunna logga in i IBIS och hantera era spelare behöver ni ett konto. Ansök här:
https://ibis.innebandy.se/Ibisforeningklient/Login/LoginAnsokan.aspx

1. Matchprotokoll. (Inga förenklade protokoll längre)
Nytt för denna säsong är att spelartruppen läggs i i datasystemet IBIS på varje match i alla serier. I Knatteligan och på blå nivå behöver ni inte skriva ut några protokoll utan spelarna ska endast läggas in på varje match i IBIS. (Har ni lagt in på en match är det sedan enkelt att kopiera över till nästa)

På detta vis behöver ni inte sitta och fylla i alla spelares namn i hallen inför match utan kan fokusera på att ta hand om barnen. Vi säkerställer också att alla spelare har en giltig försäkring då man inte kan lägga in en spelare som inte är med i datasystemet IBIS.

På röd nivå skriver hemmalaget ut protokollet ur IBIS och tar med på matchen.

Det går bra att justera och lägga till spelare på det fysiska protokollet fram till matchstart. För att hemmalaget ska kunna skriva ut protokoll med båda laguppställningarna ombeds bortalaget att lägga in sin uppställning i god tid, senast torsdag kväll inför helgen. Har ni 20 spelare eller färre kan ni lägga in alla spelare på alla matcher och sedan stryka de som inte ska vara med.

Manualer:
https://www.innebandy.se/media/4234/ta-ut-spelare-till-matchprotokollet.pdf

https://www.innebandy.se/media/4220/rapportera-resultat-och-h%C3%A4ndelser.pdf

2. Publik på matcher
Hemmalaget i varje match är arrangör och avgör om det får komma någon publik eller inte på sina matcher. Vi rekommenderar att hemmalaget en vecka före match skickar en matchkallelse i IBIS och där anger vad som gäller i er hall. Denna kallelse går iväg som mail till alla inblandade parter.

Manualer:
https://www.innebandy.se/media/15616/skicka-kallelse-till-match-med-eget-meddelande.pdf

https://www.innebandy.se/media/5264/skicka-kallelse-till-motst%C3%A5ndare-domare.pdf

3. Resultat och händelserapport
I Knatteligan och på blå nivå har vi inga resultat och inget behöver rapporteras efter matchen.

På röd nivå ska resultat vara inlagt senast tre timmar efter avslutad match och händelserapport (alla målskyttar osv) ska vara inlagd senast 24 timmar efter avslutad match.


 

short_text    Publicerat av Simon Andrén 2020-10-06, kl 16:42