Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

FAQ

Här samlar vi svar på de vanligaste frågorna. Sidan uppdateras fortlöpande. Du hittar hit genom att söka efter FAQ via sökmotorn.


Övergångar/dubbellicens
För info gällande övergångar/dubbellicens kontakta svenska innebandyförbundets kundtjänst ”länk” https://www.innebandy.se/om-svensk-innebandy/kontakta-oss/kundtjanst/

Vart hittar jag info om tränarutbildningar? https://www.innebandy.se/uppland/tranare/tranarutbildning/

Åldersdispens överårig spelare
Uppland tillämpar på barn- och ungdoms/juniorsidan ett flexibelt seriesystem där stort ansvar läggs på föreningarna och dess ledare att anmäla lagen i rätt serie utifrån lagets förutsättningar. På juniornivå får spelare som är ett år äldre delta om de har godkänd åldersdispens. På barn- och ungdomsnivå omfattas spelare som är max ett år äldre än rek ålder i en spelklass av en generell åldersdispens. Spelare som är två eller fler år äldre behöver åldersdispens som kostar 300 kr per spelare och säsong. Använd denna blankett:  Åldersdispens för överårig spelare

I GUD-serierna omfattas tre utespelare som är ett år äldre samt en målvakt som är två år äldre av en generell dispens. Fler överåriga spelare kan spela med godkänd åldersdispens.

Åldersdispens B-licensspelare i seniorserie
Under säsongen 2019/2020 kan spelare födda 2003 och äldre fritt delta i föreningens seniorlag. Spelare födda 2004 kan söka dispens via blankett nedan. Förening kan söka för flera spelare men aldrig använda fler än tre spelare födda 2004 per match. Spelare födda 2005 kan inte söka dispens. Använd denna blankett:
Åldersdispens för spelare född 2004 i seniorlag

Könsdispens
Flicka/dam som vill spela i pojklag/herrlag eller pojke/man som vill spela i flicklag/damlag behöver en godkänd könsdispens. Använd denna blankett:
Könsdispensblankett

Matchflyttningar
En förutsättning för att en matchflyttning ska godkännas är att motståndarna godkänt flytten. Matcher i alla seriens omgångar kan flyttas men de kan aldrig spelas efter sista ordinarie speldatum i serien. Efter sista omgången stängs serien och WO döms ut för de matcher som är ospelade. Tävlingskommittén avgör om det blir dubbel-WO eller om ett enskilt lag ska hållas som ansvariga för att matchen inte är spelad.

Matchändring ska göras via datasystemet IBIS från och med 8 januari 2020. Flyttande lag initierar matchflytten och motståndarna loggar in och godkänner.

Röda serier, junior och senior:

Gratis matchändringar fram till seriestart i varje serie.
Matchflytt 30 dagar före match eller tidigare: Gratis under förutsättning att man bokat nytt speldatum med motståndarna.
8-30  dagar före match: 500 kr
2–7 dagar före match: 2000 kr
48 timmar eller mindre: WO

Nytt matchdatum ska godkännas av Upplands Innebandyförbund. Ligger det sedan tidigare en match på en lördag kl 12:00 i en hall ska en ny match läggas i anslutning till den så att samma domarpar kan ta båda matcherna.

Gröna och blå serier:

På grön och blå nivå är det alltid gratis matchändringar. Dock får flyttande lag stå för de utgifter som uppkommer vid en sen ändring (hallhyra och domararvode).

Jag söker att lag att börja spela med
Vill du eller ditt barn börja spela innebandy? Maila uppland@innebandy.se så hjälper vi till att hitta en lämplig förening. Ange födelseår och ort/stadsdel ni bor i.

Förening söker spelare/tränare
Vi har en annonsmarknad på vår Facebooksida. Maila uppland@innebandy.se så lägger vi upp annonsen. Skriv en text om vad ni söker samt vem man ska kontakta.

Starta nytt lag eller förening
Om ni vill anmäla ett lag till innebandyns seriespel finns det två alternativ:

1. Antingen bildar ni en egen förening

2. Eller så kontaktar ni en befintlig förening och frågar om ni får vara med i deras organisation med ett lag.

Sedan anmäler ni er till vårt seriespel. Sista anmälningsdatum är runt den 15:e maj varje år men nystartade lag kan efteranmälas utan extra kostnad i mån av plats. Kontakta oss och kolla hur det ser ut i er klass. om detta blir aktuellt Seriespelet börjar i månadsskiftet september/oktober och håller på till mars. 

Information finns på RF:s hemsida och Svenska Innebandyförbundets hemsida:
http://epiadmin.innebandy.se/sv/Tavling/Foreningsfragor1/Starta-innebandyforening/?id=89477

http://www.svenskidrott.se/Bildaidrottsforening/

Behöver du domare till träningsmatch?
Då mailar du uppland@innebandy.se Vi behöver då veta plats, dag/tid, nivå på match och vilka lag som spelar.

Vad kostar domarna i seriematcher?
På vår LATHUND kan du se alla domararvoden, matchtider, paustider etc

Hur gör jag för att bli domare?
Kika in på nedan länk för all information såsom rekommenderad ålder för att döma, kursinnehåll och kurstillfällen.https://www.innebandy.se/domare/bli-domare/

Utdrag ur belastningsregistret
Från och med 1 jan 2020 ska alla specialidrottsförbund och idrottsföreningar inom RF kontrollera begränsat registerutdrag för ledare som har direkt och regelbunden kontakt med barn under 18 år.

Utdraget visar endast grova brott; mord, dråp, grov misshandel, människorov, sexualbrott barnpornografi brott eller grovt rån.

Föreningen ska kontrollera utdraget och dokumentera att kontrollen har genomförts. Utdraget visas av den enskilde i original och återlämnas direkt. Inga utdrag skall arkiveras av föreningen, utan endast en notering om att en kontroll är genomförd.

Mer information från RF
https://www.rf.se/contentassets/a2609ff7dba649a0ab90c77694961e96/lathund-registerutdrag-if.pdf

Beställ intyg här:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/

short_text    Publicerat av Simon Andrén 2020-03-16, kl 09:11