Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

DM lottat och klart - dags för er att boka matcher

Notering 2020-09-07:
* Om det lägst rankade laget begär bonusstraff när det högst rankade laget har straff faller inte det högst rankade lagets straff utan båda lagen får slå sina straffar.
* Om det lägst rankade laget tar en bonusstraff när de spelar 5 mot 4 fortsätter spelet i spel 5 mot 4 oavsett om det blir mål eller inte på straffen.


Nu är DM lottat och klart. Totalt deltar 40 lag fördelat på 24 herrlag, 9 damlag, 4 HJ17-lag och 3 DJ17-lag. Gruppspelet spelas under september och slutspelet under hösten där de högst rankade lagen på herrsidan spelar sina matcher under VM-uppehållet i december.

Alla matcher och grupper finns i IBIS. De två bästa lagen i varje grupp går vidare utom i herrklassen de två bästa lagen går vidare från fyrlagsgrupperna men endast den bästa tvåan går vidare från de tre trelagsgrupperna. Slutspelsträdet presenteras senare.

Matchtider:
Hemmalaget ansvarar för att kontakta bortalaget och tillsammans hitta en matchtid. (Enligt datumintervall nedan) Lägg in matchtiden direkt i IBIS eller maila uppland@innebandy.se 
I alla gruppspelsmatcher är matchtiden 3x20 minuter rullande tid (sista tre minuterna i den sista perioden effektivt) I slutspelet spelas matcherna med effektiv tid hela matchen.

Bonusstraffar:
I herr- och dam-DM har det lägsta rankade laget en bonusstraff per division i gruppspelet och i slutspelet undantaget finalen. Denna eller dessa bonusstraffar kan lagkapten/ledare begära när som helst under matchen när spelet är avblåst. Domarna ska alltid godkänna att laget får ta sin straff direkt om spelet är avblåst och visar tydlig strafftecken. Straffarna kan givetvis tas en i taget. Tiden stannas och efter straffen fortsätter spelet med tekning på mitten om det blir mål eller tekning i hörnet om det inte blir mål.

Domararvode:

Hemmalaget betalar domarna via IBIS precis som vid vanliga seriematcher. Arvodet i gruppspelet är 550 kr per domare i herr- och dam-DM samt 500 kr per domare i HJ-DM och DJ17-DM.

Varje omgång har ett datumintervall enligt följande:
Omgång 1: 4 september-10 september
Omgång 2: 11 september-17 september
Omgång 3: 18 september-24 september

Om båda lagen är överens att spela utanför dessa omgångsintervall kontaktar ni uppland@innebandy.se för att få ett godkännande.

Länkar till gruppindelning och matcher:

DAMER:

https://www.innebandy.se/statistik/sasong/38/turnering/446/fas/spelprogram

DJ17:
https://www.innebandy.se/statistik/sasong/38/turnering/748/fas/spelprogram

HERRAR: (Hagunda IF, Björklinge BK och IBK Uppsala Teknologer går in i varsin kvartsfinal)
https://www.innebandy.se/statistik/sasong/38/turnering/447/fas/spelprogram

HJ17:
https://www.innebandy.se/statistik/sasong/38/turnering/744/fas/spelprogram


short_text    Publicerat av Simon Andrén 2020-09-07, kl 08:10