Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Distriktslagen redo för SDF-SM

I dag, fredag, åker Upplands båda distriktslag till Nyköping för att spela SDF-SM. David Söderström, distriktslagskapten för Upplands flickor 16, gör sitt femte SDF-SM som ledare och han medger att det har varit speciella förberedelser inför årets turnering.
Vi fokuserar på att skapa oss trygghet i gruppen, säger David Söderström.

SDF-SM för flickor och pojkar födda 2004 skulle egentligen ha gått av stapeln vid årsskiftet 2020/2021. På grund av coronapandemin ställdes turneringen in och flyttades i stället fram till kommande helg. Förberedelserna för 04-kullen har av förklarliga skäl varit annorlunda.

Det har varit en ganska krånglig resa. Sedan har vi haft en del otur med skador och det var egentligen ännu värre förra hösten, så för oss var det bra att det flyttades fram, säger David Söderström.

När turneringen ställdes in i början av året valde man att behålla den befintliga breddtruppen. Den slutgiltiga truppen togs i stället ut vid månadsskiftet augusti-september och efter det har man totalt hunnit med en träning och fem matcher.

Vi har väl egentligen tränat alldeles för lite men det har säkert varit samma för alla andra distrikten. Dock har vi hunnit med många matcher vilket känns bra. Vi har landat i att tänka lite trygghet från klubbarna i öppningen av SM, berättar David Söderström

I morgondagens öppningsmatch står Dalarna för motståndet. Senare i gruppen väntar Västergötland, Småland och Hälsingland.

Jag tror att Västergötland är klar favorit i vår grupp, sedan är det helt öppet enligt mig. Hälsingland har vi mött och har bra koll på, Småland känns alltid starka med så stort distrikt och Dalarna känns det som att Uppland alltid spelar jämna matcher mot, säger David Söderström.

Under träningsmatcherna är det framför allt försvarsspelet som har imponerat.

Det har vi haft fokus på väldigt länge. Vår nästa utmaning blir att få till den sista tredjedelen med målskyttet. Vi hoppas kunna komma till fler avslut och skapa fler målchanser, avslutar David Söderström.

Även Upplands pojkar 16 inleder turneringen under morgondagen. För deras del står Småland för motståndet. 

short_text    Publicerat av Amanda Delgado Johansson 2021-10-29, kl 15:31