Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Datum för tränarutbildning hösten 2020

Nu är alla datum för höstens tränarutbildningar färdiga och ligger publicerade på vår hemsida, så redan nu kan du gå in och anmäla dig till om du behöver förnya din ledarlicens eller om du helt enkelt är ny som tränare och  ska börja coacha till hösten.  

Här hittar du alla utbildningar för hösten 2020

Varför finns det en ledarlicens för ungdomslag? 
Ledarlicens infördes av Upplands Innebandyförbund som krav under säsongen 2012 för att kvalitetssäkra föreningsledarnas kunskap om barn och ungdomars utveckling enligt svensk innebandys utvecklingsmodell (SIU-modellen). Målet är att utveckla ledarskapet för föreningens ledare och säkerställa att barnen tränas och utvecklas på bästa sätt i förhållande till sin ålder enligt SIU-modellen.

Det finns tre olika ledarlicensnivåer för ungdomslag

Grön nivå är för åldrarna 7 – 9 år

Blå nivå är för åldrarna 9 – 12 år

Röd nivå är för åldrarna 12 – 16 år

Hur får jag en giltig ledarlicens för ungdomslag

Är man ny ledare så skall man genomföra en grundutbildning för barn och ungdom (4 tim) samt en steg 1 utbildning (8 tim) i aktuell färg för att vara godkänd som ledare.

Har du varit ungdomsledare en tid

Har man genomfört vår grundutbildning för barn och ungdom mellan åren 2012-2020 så behöver man bara genomföra steg 1 utbildning i aktuell färg för att vara godkänd som ledare.

Giltighet ledarlicens för ungdomslag

Ledarlicensen gäller from den innevarande säsongen som man genomfört Steg 1 utbildningen och två säsonger till, tom XX-06-30 därefter behöver ledarlicensen uppdateras igen.

 

Frågor eller funderingar? Kontakta Johan.good@innebandy.se

short_text    Publicerat av Johan Good 2020-06-12, kl 14:45