Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Beslut från Tävlingskommittén

Tävlingskommittén har beslutat följande:

1. I seniorserierna H3-H6 och D2-D3 kommer vi säsongen 20/21 bara att tillämpa uppflyttning och ingen nerflyttning. I ett läge där vi inte kan genomföra matcher och träningar vill vi att lagen ska kunna känna lugn och ro kring att de inte riskerar att åka ur serien. Därmed minskar också pressen på att alla spelare måste delta i alla matcher när serierna kör igång igen.

2. För att hinna med så många omgångar som möjligt förlängs säsongen en månad och nytt slutdatum i dagsläget är 26 april.

3. Ungdoms-DM/Avslutningsturneringen 18-21 mars ställs in och istället räknar vi med att kunna genomföra två omgångar den helgen. Vi har tider i IFU Arena torsdag till söndag.

4. I seniorserierna är fortfarande ambitionen att alla matcher ska kunna spelas. På röd nivå är det mer flexibelt och inte lika viktigt att alla lag möts exakt lika många gånger. I de större serierna är det redan idag så att man möter vissa lag två gånger och vissa lag en gång. Här ser TK inga problem med att spela så många omgångar man hinner. Skulle det varit 20 omgångar i serien kanske vi blir tvungna att bryta efter 16 omgångar och det är då helt ok.

På blå och grön nivå har vi inga tabeller och där får lagen spela så många matcher de hinner med. Lagen behöver här inte spela lika många matcher utan det kan variera beroende på hur det passar för lagen.

5. Den lokala tävlingskonferensen flyttas fram till mars och läggs två veckor före Svenska Innebandyförbundet tävlingskongress.

short_text    Publicerat av Simon Andrén 2020-11-18, kl 12:10