Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

Årets Stjärnskott - Julia Melltorn & Johannes Rönnmark

Nu under våren kommer vi att på vår hemsida publicera de utmärkelser Upplands innebandyförbund delar ut årligen.

Idag presenterar vi årets stjärnskott som är Julia Melltorn & Johannes Rönnmark, vi har ställt lite frågor till de båda pristagarna. 

(Foto Bosse Grängsjö) 

Årets stjärnskott, Julia Melltorn, IK Sirius IBK
Upplands Innebandyförbund har utsett Julia Melltorn till ”årets stjärnskott” säsongen 2019/2020. Melltorn var sista utpost i det uppländska F16-lag som, efter en fin turnering, vann brons med mersmak i distriktlags-SM.

Årets stjärnskott i Uppland, hur känns det?
Det känns väldigt kul! Jag blev mycket överraskad, trodde inte det här skulle hända

Hur ser en vanlig träningsvecka ut för dig?

Jag har tre träningar med klubblaget måndag, onsdag och torsdag sedan går jag även på innebandygymnasiet så där ifrån får jag även två gympass och ett innebandypass

Vad har tagit dig dit du är idag?

Jag har alltid vågat fråga och prata med mina tränare om vad jag kan förbättra och utveckla, det tror jag har varit viktigt för att jag ska ha kunnat hålla motivationen uppe. När jag var mindre bodde jag även utomlands i Estland där jag fick spela med seniorer och även med grabbar i min ålder vilket jag tror också gav mig mycket utveckling

Skriv ner dina tre viktigaste tips för yngre målvakter.

våga använda träningarna till sin egna utveckling! Även om många av övningarna är riktade mot utespelare så kan man själv alltid göra det utvecklande för en själv. 2. Stå på t.ex. gatan och öva på utkast! Utkast är väldigt viktigt som målvakt då det kan ge laget en snabb kontring. 3. Snacka mycket med ens utespelare! Som målvakt ser man hela spelet och där utifrån vad man ser, styra ens utespelare både i försvaret men även i offensiven

(Foto Bosse Grängsjö)  

Årets stjärnskott, Johannes Rönnmark, Storvreta IBK
Upplands Innebandyförbund har utsett Johannes Rönnmark till ”årets stjärnskott” säsongen 2019/2020. Rönnmark var främsta poängplockare för Uppland under distriktlags-SM och har under säsongen gjort stora avtryck för Storvreta IBK i juniorallsvenskan och herrtrean samt även spelat på dubbellicens för Alunda IBF i herrettan.

Årets stjärnskott i Uppland, hur känns det?

kom som en chock men det är oerhört roligt! Kul att folk ser de bra man kör och det man kämpar så hårt för. 

Hur ser en vanlig träningsvecka ut för dig?

En vanlig träningsvecka ser ofta ut så att jag på morgonen går till morgonträningarna på NIU. Sedan på kvällen har jag träning med laget, måndag, tisdag och torsdag. Oftast innebandy och fys efter varandra. 

Vad har tagit dig dit du är idag?

Hårt arbete på alla träningar och alltid hitta det roliga i det jag gör. Även att alltid sträva mot att bli bättre hela tiden. en faktor till detta är även laget jag spelat i, lärt mig så mycket av alla i laget och även fått hjälp på många olika sätt av min tränare Theodor, vilket jag är sjukt tacksam för! Men främst att alltid ge 100 % hela tiden.   

Skriv ner dina tre viktigaste tips för yngre spelare.

Ge aldrig upp! även i de jobbiga perioderna, träna och jobba då på ännu hårdare än vanligt för det är de som gör dig bättre och starkare. Försök att hylla och göra dina kamrater bättre, lyfter du dom så kommer dom att lyfta dig automatiskt, vilket gör din prestation ännu bättre.  Lyssna på vad folk har att säga, när folk berättar för dig vad du kan förbättra gör dom det bara för att du ska bli bättre. Istället för att ta de som något du inte är bra på, ta de som en möjlighet att utveckla dig själv.

Stort tack för era svar och stort grattis till utmärkelserna 

short_text    Skrivet av Johan Good 26 mars 2020