Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Vi tar pulsen på 2 av våra distriktslagsledare

Nu är det exakt 2 veckor innan vi kliver in i turneringen uppe i Gävle. Vi har kollat läget med 2 av våra ledare.

För F16 så pratade vi med Zacharias.

Hej Zacke. SM närmar sig, hur är läget i laget?

Läget i laget känns kanon! Truppen känns otroligt sammansvetsad och det är verkligen ett fantastiskt gäng tjejer som vi har äran att få jobba med. Vi har haft riktigt bra träningar och träningsmatcher hittills och vi ser fram emot de sista träningsmatcherna innan vi beger oss upp till Gävle.

Hur känns lottningen?

Det är alltid väldigt svårt att på förhand veta från år till år vilka distrikt som har bra lag. Men på pappret en ganska tuff lottning med två stora distrikt, Uppland och Värmland, som vi hade i gruppen även förra året. Båda de distrikten, framförallt Uppland, var väldigt bra då och vi räknar med att de bjuder på tufft motstånd även i år. Norrbotten och Hälsingland är ju, precis som vi, lite mindre distrikt men som även dem kan ha starka kullar. Det finns inga dåliga lag i SM. Vi lämnar över favoritskapet i gruppen till Uppland och Värmland, det passar oss perfekt att slå lite ur underläge. Vi har siktet inställt och som mål att ta oss vidare till slutspelet!

Det är andra året för dig,  Linus och Thomas, första för Evelina och Felix.  Tog ni med er mycket från första året som distriktslagsledare?

Det känns väldigt nyttigt att ha med sig erfarenheten från förra året in i årets turnering och det finns mycket vi tar med oss som vi vill göra annorlunda i år. Tyvärr var vi lite för dåligt förberedda förra året och vi ledare får ta på oss mycket av de dåliga resultat som vi faktiskt presterade. I år är vi bättre förberedda och vi är otroligt revanschsugna!

Ni är ett förhållandevis ungt ledarteam, hur känns det?

Kemin i ledarteamet känns hur bra som helst! Det känns väldigt bra att ha personer med sig på bänken som är i ungefär samma ålder och som tänker innebandy på samma sätt. Samarbetet har fungerat kanon hittills och vi har riktigt roligt tillsammans!

Vilka spelare bör publiken hålla koll på?

Väldigt svårt att plocka ut enskilda spelare ur den här truppen. Vi har så många otroligt duktiga tjejer och under de matcher vi har spelat så har verkligen alla femmor presterat. Just nu har vi ett väldigt angenämt problem där alla spelare är med och slåss om startplatserna ordentligt. Vi är en lagmaskin där alla jobbar hårt för varandra och jag tror att det är ett vinnande koncept i längden.

Men om jag ändå ska lyfta fram en spelare så vill jag nämna Fanny Sundgren. Som, trots sin unga ålder (2004), sprider ett stort lugn i laget med sitt spel och tar ett stort ansvar från sin backplats i både offensiven och defensiven.

Övrigt?

Jag har sett fram emot det här väldigt länge nu och det är så otroligt kul att det äntligen snart är dags! Med den här spelartruppen, det här ledarteamet och det publikstödet jag vet att vi kommer ha uppe i Gävle, så är ingenting omöjligt!

För P16 så pratade vi med Ronnie Lindahl

Hej Ronnie, hur känns läget i laget?

Äntligen börjar vi närma oss det vi väntat på i över ett års tid.
Vår första träff med den uttagna SM-truppen är först den 22 december så där startar vi en cirka två veckors resa som avslutas med SM i Gävle.
Vi ligger i fas med planeringen där vi satt ett grundspel under höstens sammankomster med breddtruppen. Vi ska framöver utveckla spelet och gruppen i mellandagarna, det är nästan viktigare att gruppen fungerar än att taktiken sitter i ryggmärgen.
Spelarna börjar ägna lite tankar om det som komma skall så det känns som om vi kliver på de närmaste dagarna med 100%.

Ni nämns som en favoriterna, hur känns det?

Det är spännande att nämnas som en favorit och det är ett bra betyg till distriktets föreningar som varit lyckosamma i arbetet med att producera duktiga spelare. De sörmländska klubbarna har lyft sig de sista 10 åren med breda kullar som utmynnat i en bred spets. Anledningen till det är att föreningarna drivs ännu bättre och professionellt samt alla skickliga och utbildade ledare som tillkommit i distriktet. Vi är trots allt ett litet distrikt och att kunna mäta sig med de stora distrikten som vi gjort de senaste åren är imponerande.

För egen del så spelar inget favoritskap någon roll då jag fokuserar på det som ligger precis framför mig i stunden. För att sträcka på oss lite till och ta hem en guldmedalj krävs att samtliga spelare & ledare är på tå med fokus på det vi ska göra precis framför oss i stunden. Summan av alla vinnande dueller, byten plussat med att vi tillsammans äger en genuin känsla att vi vill vinna så kan det bli guld!

Vilka spelare bör publiken hålla lite koll på?

Det finns gott om duktiga spelare i vårt lag där förmodligen vår mest komplette spelare är William Törngren. Lukas Bemström, Ahmed Dakhallah, Gustav Hansen och Adde Aldeeb är några som kommer snurra upp någon eller peta in några bollar. Vi har tre väldigt duktiga målvakter i Laban, William och Elliott med olika spetskompetens att hålla ögonen på.

Är alla friska och skadefria i dagsläget?

Alla är skadefria och friska i dagsläget.

Du har varit ledare i många år och även på allra högsta nivå, hur värderar du uppdraget som tränare för ett distriktslag?

Att vara distriktslagledare är en förmån där de mest ambitiösa spelare finns representerade och man förhoppningsvis får ge dem något på vägen i sin karriär. Förra gången så hade jag spelare som Oscar Janthe, Adam Fredriksson, Pontus Gustafsson & Andreas Lundin m.fl som verkligen fortsatt sin framfart inom innebandyn. Det är få förunnat att få representera Sörmland så tack för möjligheten!

Vi tackar Zacke och Ronnie för pratstunden och önskar båda lagen all lycka till framöver.

Nu ska båda lagen träna några ggr var och sen avslutas förberedelserna med att båda lagen möter Örebro den 30/12 i Idrottshuset, Örebro. F16 spelar 17:30 och P16 klockan 19:30.

Ni kan följa lagen uppe i Gävle via lagens egna instagramkonton, eller våra vanliga konton.

P16: soibf_p.16
F16: soibf_f16
Södermanlands Instagram: soibf
Södermanlands Facebook  

Spelscheman hittar ni här:
F16
P16

Vi vill tacka Jeanette Flensburg dels för att vi får låna hennes bilder men även för det fina arbete hon gjorde för att jobba in sponsorer som gjorde att spelarna fick både en uppvärmningströja och en väska.

Tack även till sponsorerna till detta. AQUAGAS, Ramirent AB, CS El och Kraft AB , Bosons Byrå AB och STETAB.

 

short_text    Publicerat av Jan Berg 2019-12-19, kl 12:59