Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Information om Covid-19

Den 10 januari meddelade regeringen tillsammans med Folkhälsomyndigheten att nya restriktioner införs från och med den 12 januari.

Vad gäller vid läger och cuper?

Folkhälsomyndigheten avråder sedan den 23 december 2021 idrottsföreningar från att ordna eller delta i läger, cuper eller andra större aktiviteter inomhus med deltagare som vanligtvis inte samlas. Enstaka aktiviteter, matcher och endagstävlingar, (typ sammandrag) av typen seriespel eller motsvarande kan dock genomföras. Råden gäller inte för yrkesmässig idrott.

Mer om läger och cuper (länk till Riksidrottsförbundet)

Vad gäller för offentliga tillställningar och gym-, sport- och badanläggningar?

Sedan den 23 december 2021 gäller nya regler för offentliga tillställningar (tävling, match, uppvisning) inomhus. Bland annat måste anordnare av tillställningar för 500 personer eller fler kräva vaccinationsbevis.

Uppdatering 10 januari 2022: Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade att nya restriktioner kommer att införas, varav några träder i kraft den 12 januari.

Mer om offentliga tillställningar (länk till Riksidrottsförbundet)

Den stora utmaningen för många föreningar är att genomföra sammandragen på ett smittskyddsäkert sätt. Vi kommer att göra förändringar i spelscheman för att korta tiden för de flesta lagen då man befinner sig i hallen. Detta gäller från och med nästa helg. Men då många av sammandragen spelas i mindre hallar så har vi full förståelse för om man inte känner sig trygg med att arrangera eller deltaga i sammandragen just för tillfället och givetvis tas inga straffavgifter ut ifall man vill hoppa av. Var vänliga meddela oss detta så fort som möjligt i sånt fall.

Var noga med att informera era motståndare vad som gäller för publikrestriktioner under era matcher.

Ytterligare information har mejlats ut till era föreningar där det bland annat finns information om hur man ska genomföra kontroll av vaccinationsbevis på bästa sätt.

 

short_text    Publicerat 2022-05-12, kl 09:56