Distrikts-SM - Västerbottenslagen utslagna i kvartsfinalerna

Publicerad
53441895836 6C8c9c4155 O
Distrikts-SM i Umeå är nu över. För Västerbottens flickor och pojkar gick gruppspelet bra och lagen tog sig vidare till kvartsfinal, men där tog det stopp.

Foto: Tomas Brandt Wangel

Distrikts-SM:s första dag blev dramatisk och händelserik redan innan de första matcherna kom igång. På grund av en trafikolycka på E4:an blev Småland-Blekinge och Västergötland rejält försenade till Umeå efter att ha fått tillbringa kvällen och natten i sina bussar. Till följd av lagens sena ankomst till Umeå gjordes en del ändringar i spelprogrammet under morgonen, och matcherna kunde genomföras med några timmars förskjutning.

I den inledande matchen blev det enkla segrar mot Jämtland/Härjedalen för både pojkarna och flickorna. Pojkarna vann med 13 - 2 och flickorna med 14 - 0. I den andra omgången ställdes lagen mot Östergötland men där var motståndet betydligt tuffare. Pojkarna förlorade med 2 - 1 och flickorna fick oavgjort 2 - 2.

På lördag förmiddag spelade Västerbottens flickor och pojkar sina sista gruppspelsmatcher. Pojkarna vann en mycket spännande match mot Skåne med 5-4. Segern innebar att laget blev klart för kvartsfinal mot Västergötland kl. 16.30 på Thoren Arena. Flickorna förlorade sin match mot Skåne med 5-1 men gick trots förlusten ändå till kvartsfinal. Där möter laget Västsvenska kl. 18.30 på Thoren Arena.

I kvartsfinalerna blev det tyvärr förluster för både pojkarna och flickorna. Pojkarna förlorade mot Västergötland med 5 - 2 och flickorna förlorade mot Västsvenska med 3 - 1. På söndag förmiddag spelade bägge lagen placeringsmatcher. Pojkarna vann mot Värmland med 9 - 6 och slutade därmed som delad femma. Flickorna förlorade sin placeringsmatch mot Uppland med 3 - 2 efter förlängning och slutade som delad sjua i turneringen.

Under söndagen spelades finalerna i Thoren Arena. I pojkfinalen möttes Västsvenska och Västergötland. Matchen slutade 6 - 2 till Västsvenska som är Svenska mästare i P16.

I flickfinalen gjorde Värmland och Stockholm upp om guldet. Stockholm tog hem titeln som Svenska mästarinnor genom att vinna med 3 - 1.

Västerbottens Innebandyförbund gratulerar de segrande distrikten till segrarna. Vi vill även passa på att tacka alla inblandade under turneringen som funktionärer, publik, media, spelare, ledare med flera.

Publicerad av Per Oscarsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS