H6-slutspel och kval till H5

Publicerad
Glatt Killag Kramar Målvakten
På serieträffen inför säsongen beslutades att lagen i H6 grupp 1 och grupp 2 ska avsluta säsongen med ett slutspel mot lag från den andra gruppen. Detta för att lagen ska få spela fler matcher som är jämna och som gäller något. Nu kan vi redogöra för hur detta slutspel kommer att gå till.

H6 grupp 1 och H6 grupp 2 avslutas söndag 19 februari. Då har alla lag mötts i dubbelmöten = 16 matcher per lag. Efter avslutade serier skapas tre nya serier där alla lag får spela ytterligare fem matcher under mars. I april spelas slutligen de sista kvalmatcherna för några få lag.

Supersexan:
Lag 1-3 i båda grupperna bildar en slutspelsserie som slåss om tre uppflyttningsplatser till div 5. Tre av sex lag avancerar till div 5. Lag 4 och 5 går vidare till aprilkvalet och lag 6 är utslagna.

Mellansexan:
Lag 4-6 i båda grupperna bildar också en slutspelsserie där lag 1 och 2 får möjlighet att kvala mot lag 4 och 5 från den bästa slutspelsserien om en plats i H5.

Best of the rest-sexan:
Lag 7-9 i de båda serierna bildar slutligen den tredje slutspelsserien. Här slåss lagen inte om några uppflyttningsplatser utan endast om äran.

I alla tre slutspelsserierna möts de sex deltagande lagen i enkelmöten. 3 hemma och 2 borta för de bästa lagen och tvärtom för de andra lagen Lag 1, 4 och 7 från de båda herrsexorna samt den bästa 2:an, 5:an och 8:an kommer att få en extra hemmamatch i varje slutspelserie.

Aprilkvalet spelas med fyra lag som möts i semifinal och final. (enkelmöten) Här är endast vinnaren i finalen garanterad en plats i H5.

Matchtider för alla matcher är redan bokade och ligger i spelschemat för H6 grupp 1 och H6 grupp 2. Det kommer att skapas tre nya underserier och matcherna i omgång 19 och senare kommer att flyttas till de nya serierna. De flesta matcherna i april kommer att avbokas då endast fyra lag av de 18 lagen i H6 kommer att delta i aprilkvalet.

Övrigt:
Lag som senast 31/1 meddelar att de inte vill kunna flyttas upp till H5 kommer att flyttas ner till den tredje och lägsta slutspelsserien. Andra lag kommer att få deras plats enligt turordning i serien. Om lag 3 i H6 grupp 2 inte vill ha chansen att flyttas upp till H5 kommer de att räknas som lag nio i tabellen och lag 4-9 flyttas upp och räknas som lag 3-8 i stället.

Särskilda regler för U-lag/Legendslag i slutspelsserierna och kvalspel.
För U-lag som deltar i kvalspel efter seriespelet gäller fortfarande maximalt tre utespelare och två målvakter från senast påbörjade A-lagsmatch. Denna A-lagsmatch kan vara den sista matchen i A-lagets seriespel eller senaste kvalmatch för A-laget. För spelare som spelat minst en seriematch i en förenings A-lag under säsongen gäller att de måste ha spelat minst fem (5) matcher för U-laget i seriespel under säsongen för att få vara med i U-lagets slutspels- eller kvalmatcher. De spelare som inte representerat A-laget alls i seriespel eller kvalspel under säsongen är fria att använda i U-lagets kvalspel.

Samma sak gäller för Legendslag. För att delta i kvalspel måste man spelat minst fem seriematcher för Legendslaget eller inte deltagit i någon A-lagsmatch eller U-lagsmatch. Ett Legendslag (tredjelag) får använda max 3+2 spelare som finns med på senaste protokoll från A-lag eller U-lag. Ett Legendslag som tar med en utespelare och en målvakt från A-laget kan alltså max ta med två utespelare och en målvakt från U-laget. Om målvakt från senast påbörjade A-lags match ska spela ute i nästa U-lagsmatch räknas denne som en av de tre (3) tillåtna utespelarna.




Publicerad av Simon Andren

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS