DM-slutspelet inlagt i IBIS

Publicerad
DM-slutspelet inlagt i IBIS

Efter förra veckans lottning är nu slutspelet i DM inlagt i IBIS.

Matcherna har ett förvalt datum inlagt och det är absolut deadline för matchen att spelas. Tanken är inte att ni ska vänta så länge utan sätt igång och boka in datum. Hemmalaget kontaktar bortalaget och kommer överens om när matchen ska spelas och sedan meddelar ni uppland@innebandy.se

Bonusstraffar:
I herr- och dam-DM har det lägsta rankade laget en bonusstraff per division undantaget finalen. Denna eller dessa bonusstraffar kan lagkapten/ledare begära när som helst under matchen när spelet är avblåst. (Oavsett vilket lag som har frislag/inslag.) Eller säga till domarna att de vill ha straff vid nästa avblåsning. Domarna har inget val utan godkänner alltid att laget får ta sin straff direkt om spelet är avblåst och visar sedan strafftecken. Straffarna kan givetvis tas en i taget. Tiden stannas och efter straffen fortsätter spelet med tekning på mitten om det blir mål eller tekning i hörnet om det inte blir mål. Straffar som inte är tagna efter 60 minuter förfaller. Man kan alltså inte spara straffar till efter slutsignalen.

* Om det lägst rankade laget begär bonusstraff när det högst rankade laget har straff faller inte det högst rankade lagets straff utan båda lagen får slå sina straffar.
* Om det lägst rankade laget tar en bonusstraff när de spelar 5 mot 4 fortsätter spelet i spel 5 mot 4 oavsett om det blir mål eller inte på straffen.


Domararvode:
Hemmalaget betalar domarna via IBIS precis som vid vanliga seriematcher. Arvodet i slutspelet är 750 kr per domare i alla klasser.

Finaler:
Spelas i IFU Arena A i februari/mars. Datum ej spikat än.

Åldersdispenser:
Generell åldersdispens i juniorklasserna som innebär att maximalt två spelare som är födda 2003 får delta per match i Junior-DM. Detta ska inte användas för att toppa laget utan för att spelare som tillhör truppen i seriespelet också ska få möjlighet att delta i DM.

I senior-DM är spelare födda 2006 och tidigare välkomna att delta. Spelare födda 2007 kan delta om de beviljas dispens av tävlingskommittén.

Länkar till DM:

Damer:
https://stats.innebandy.se/sasong/40/turnering/446/tabell

Damjuniorer:
https://stats.innebandy.se/sasong/40/turnering/748/tabell

Herrar:
https://stats.innebandy.se/sasong/40/turnering/447/tabell

Herrjuniorer:
https://stats.innebandy.se/sasong/40/turnering/744/tabell

Publicerad av Administrator

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS