Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Fortsatta restriktioner, inga matcher fram till 13 december

De lokala restriktionerna i Uppsala Län förlängdes idag med fyra veckor. Detta innebär att det under perioden 18 november till 13 december inte kommer spelas några matcher där lag från Uppsala län deltar. Stockholms län kommer vi att få besked om i slutet av veckan men inget tyder på att deras restriktioner lättas. På grön och blå nivå ställs matcherna in medan de på röd nivå samt för juniorer och seniorer skjuts upp.

Alla föreningar som inte spelar i IFU ansvarar själva för att boka av de halltider de inte längre behöver använda. IFU Arena bokar av de föreningar som spelar där.

Folkhälsomyndigheten har utlovat att det efter 13 december kommer nationella beslut vad som gäller över jul och nyår. Vi räknar inte med några matcher alls förrän efter nyår men inväntar besked som ska komma första veckan i december.

Träningsverksamhet:
Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta, deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma om man har minsta sjukdomssymptom. Se till att minimera antalet vuxna på träningarna.

Spelare födda år 2004 och tidigare ska inte träna eller vistas i kollektiva grupper. Detta gäller både inomhus och utomhus. Träna gärna men gör det själv eller med en familjemedlem. Det betyder bland annat att lag som har mixade grupper 04/05 kan som kollektiv fortsätta bedriva träningar enbart med spelare födda 05.

Föräldrar skall i allra möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningen. Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och vi avråder från att åka kollektivtrafik till träning.

Vi uppmanar föreningar, ledare, utövare och föräldrar att göra kloka val för att minska risken för smittspridning vid träning.

short_text    Publicerat av Simon Andrén 2020-11-18, kl 15:34