Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

DM

Inbjudan till DM:
Upplands Innebandyförbund hälsar alla våra föreningar välkomna till DM som säsongen 2020/2021 spelas med ett nytt upplägg som vi hoppas ska falla er i smaken.

Nyheter:
Prispengar till segrarna i herr- och damklassen.
Billigare anmälningsavgift.
Gruppspel under september månad.
Derbygrupper med lag från samma geografiska region.
Lagen bestämmer själva när matcherna spelas.
De högst rankade lagen går direkt till kvartsfinal/semifinal. Utslagsmatcherna spelas på det lägst rankade lagets hemmaplan.
Alla matcher spelas 3x20 minuter. (rullande tid i gruppspel, effektiv tid i slutspel)
Alla matcher spelas i ett av lagens hemmahall.
Bonusstraffar för de lägst rankade laget på seniorsidan utom i finalen.
I slutspelet spelas matchen på det lägst rankade lagets hemmaplan.

4 Klasser:
Damer, DJ17, Herrar och HJ17 (Juniorklasserna är för födda 2003 och yngre)

Upplägg: Derbygrupper + slutspel:
Gruppspel med efterföljande kvartsfinal, semifinal och final. Alla lag garanteras minst två matcher utom de högst rankade lagen som går direkt till slutspel. Lagen delas in i derbygrupper samt efter division för att få heta och jämna matcher. På seniorsidan har det lägst rankade laget en bonusstraff per division i gruppspelet. Straffen/straffarna får läggas när som helst under matchen och kan läggas en i taget genom att lagkapten meddelar domarna att de önskar straff vid nästa spelavbrott. Straffar som inte är slagna efter 60 minuter förfaller.

U-lag:
U-lag kan delta i DM men ingen spelare kan representera både föreningens A-lag och U-lag så U-laget måste stå på helt egna ben. Juniorer kan förutom spel i sin egen klass också delta i A-laget ELLER U-laget.

Åldersdispenser:
Generell åldersdispens som innebär att maximalt två spelare som är födda max ett år tidigare än aktuell åldersklass får delta per match i Junior-DM. Detta ska inte användas för att toppa laget utan för att spelare som tillhör truppen i seriespelet också ska få möjlighet att delta i DM. I senior-DM är spelare födda 2004 och tidigare välkomna att delta. Spelare födda 2005 kan delta om de beviljas dispens av tävlingskommittén.

Kostnad
Anmälningsavgiften är 800 kr per lag. Hemmalaget står för domararvodet. Upplands Innebandyförbund står för domarnas resor, prispengar samt pokal/medaljer.

Vinnarna i herrklassen och damklassen erhåller prispengar 5000 kr vardera.