Många spännande matcher väntar framöver!

Publicerad
Närbild Tekning Två Blad Och Boll
Med mindre än 2 månader kvar till SM-finalerna så börjar serierna närma sig sina slut och spännande slutspel och kval väntar. Vi gör en genomgång av våra seniorserier och de förbundsserier vi har lag med i.

Ta er ut i hallarna och stötta era lag nu i slutskedet.

Kom ihåg att skicka in lagfoto på era seriesegrare till kansliet så får vi uppmärksamma dessa på Instagram.

Damer Division 1:

IBF Linköping vinner serien och får därmed den ena kvalplatsen till allsvenskan. Den andra kvalplatsen gör Nykvarns IBF Ungdom och Linköping IBK Ungdom upp om i ett slutspel. Detta slutspel äger rum vecka 10,

Kvalet till allsvenskan startar vecka 11. För att ta sig till allsvenskan så krävs det 2 omgångar.

Damer division 2:

Här står Strängnäs IBK som segrare och kommer därmed att spela i damer division 1 kommande säsong.

Herrar division 2:

Det står nu klart vilka 4 lag som kommer att göra upp i slutspelet om kvalplatsen till H1. Torshälla IBK och Trosas Edanö IBK står på samma poäng, 43, tätt skuggade av Telge SIBK som har 40, Katrineholms IBF har 34.

En rafflande avslutning väntar om vilket lag som ska vinna serien och få välja motståndare i första slutspelsmatchen. Imorgon möts Torshälla och Trosa i Stiga sports Arena där hemmalaget bjuder på fri entré.

Play Off 1 startar vecka 10 och Play Off 2  spelas veckan efter.

Kvalet till H1 spelas vecka 13 och 14.

Herrar division 3:

Här är det verkligen spännande. 4 lag slåss om seriesegern. Nykvarns IF U-lag, Strängnäs IBK U-lag, FM 21 och Trosa Edanö IBK U-lag. (dessa får bara gå upp ifall deras representationslag går upp till H1)

Nykvarn har 32 p, FM 21 31 p, Trosa 30 p och Strängnäs 28p.

Seriesegraren går upp till H2 kommande säsong.

I och med att Onyx IBK trillar ut H1 så kommer det att bli kvalspel mellan 8:an i H2 och 2:an i H3 om en plats till H2 kommande säsong.

Herrar allsvenskan:

Glädjande nog har båda våra lag, Strängnäs IBK och Nykvarns IBF Ungdom,  tagit sig till slutspel till SSL. Slutspelet startar vecka 11.

Damer allsvenskan:

Telge SIBK ligger på fjärde plats och har en väldigt liten chans att nå kvalet till SSL. FBC Katrineholm ligger på 5:e plats 2 poäng efter Telge. Lagen möts i sista omgången.

Herrar division 1:

FBC Nyköping ligger just nu 4:a i herrar division 1 mellersta och det innebär att man ligger på kvalplats till allsvenskan. Nykvarns IF har säkrat kontraktet för nästa säsong. Onyx IBK åker ur serien och spelar i H2 kommande säsong. 
Kvalet till allsvenskan startar vecka 11.

Juniorallsvenskan:
JAS DJ 18 serie D

JAS DJ 18 serie F1

JAS HJ 18 serie E

JAS HJ 18 serie F

Följande lag har deltagit denna säsong. På herrsidan är det, Torshälla IBK, Strängnäs IBK, Onyx IBK, Trosa Edanö IBK och Nykvarns IF. Trosa och Nykvarn är klara för Play Off medans Onyx slåss om en plats i en oerhört jämn tabell.

På damsidan har Telge SIBK, Nykvarns IBF Ungdom, Onyx IBS och Trosa Edanö IBK deltagit. Nykvarn är klara för play off. Telge slåss med Salem om den sista platsen till Play Off.

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS