Publicerad
Herrar Länsfinal
Gävle GIK tog hem segern i herrarnas Länsfinal!
Säsongen båda länsfinaler är nu spelade och föreningen Gävle GIK kan känna sig extra stolta med dubbelt guld i dam- och herrfinalen.

Herrarnas match avgjordes under gårdagen mot IBK Hudik med 13-1. Andra perioden inleddes med en 3-0 ledning från första perioden, där Julian Olsson stod för alla tre assisten (totalt 6/13 assist under matchen för hemmalaget).

I andra perioden startar Gävle GIK med ett mål efter 01.57 minuter. Efter bara 24 sekunder till reducerar IBK Hudik till 4-1. Gävle GIK får två straffar med sig under de återstående perioderna, vilket Viktor Jonsson i IBK Hudik räddar.

Tredje perioden startas med 7-1, där hemmalaget avancerar ytterligare och tar därmed hem vinsten med 13-1.

Matchens MVP delades ut till Julian Olsson i Gävle GIK och Viktor Jonsson i IBK Hudik.

Damerna (Gävle GIK) spelade mot IBK Hudik i OilQuick Arena den 18 september (se separat inlägg) och vann med 3-2. Gävle GIK vann första och andra perioden, och gick därmed in i sista perioden med en 3-0 ledning. Väl i tredje perioden reducerade Elsa Frisk och Signe Broström för hemmalaget. Men målen stannade där vilket tog Gävle GIK till vinnare i Gävleborg.

Vi vill gratulera Gävle GIK till vinsterna i länsfinalerna och till platserna i Svenska Cupen nästa säsong!