Helgens motionsturnering

Publicerad
Vinnare Motionsturneringen 2024
Motionsturneringen över distrikten 2024 är nu avgjord!
Varpå Spelglädje tog hem vinsten, efter att ha gått ur turneringen utan förluster.

1:a - Spelglädje
2:a - Godispiraterna
3:a - Lördagsklubben HK
4:a - Rosas gäng

Ett av lagen hade rest lite längre för att vara med på turneringen i Gävle än de andra, nämligen Rosas gäng som åkt från granndistriktet Dalarna. 

Vi tog chansen att intervjua Petra (Rosas gäng) för att se varför de valde att anmäla sig till Motionsturneringen över distrikten.

"Vi är ett motionsinnebandygäng från IBF Säter från Dalarna och vi valde att vara med i den här turneringen för vi startade motionsinnebandyn den här säsongen, så det här är väldigt nytt för oss. 

Vi är ett lag där många av oss aldrig har spelat innebandy, vi har aldrig hållit en klubba och idag gör många av oss första matchen!".

Petra berättar sedan att de gör detta för att det är kul, där även fast de möter duktiga spelare som majoriteten har spelat tidigare så spelar de för att det är roligt.

En annan spelare som gjorde sin absoluta premiär som spelare på innebandyplanen var Emma (Godispiraterna), som i vanliga fall är ledare för F12-13 i Gävle GIK.

"Det känns skitkul, jag har superduper roligt! Jag har varit tränare i fyra/fem år och har aldrig spelat innebandy förr. Det var Johan min man som sa nu anmäler vi ett gäng ledare från GGIK, och då fick jag vara med!".

I laget Godispiraterna så var alla spelare - likt Emma berättade - ledare från föreningen Gävle GIK (allt ifrån P16 upp till F08/09). Förutom målvakten Felicia, som i vanliga fall spelar i F08/09, som förövrigt spelar sin allra första säsong i innebandy. 

Vi vill tacka alla som deltog, både lag som publik! 

Vill du starta upp ett motionslag eller vet redan nu att du och ditt gäng vill vara med på motionsturneringen 2025. Kontakta då oss på gavleborg@innebandy.se

Publicerad av Maja Nordin

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS