Mullsjö till semifinal – Igen !!

Efter 7 stentuffa drabbningar mot Växjö IBK lyckades Mullsjö till slut vinna matchserien med 4-3. Detta efter att ha avgjort hemma i Nyhemshallen i den 7:e och avgörande matchen där det blev klar seger till slut med 8-3.

Det har varit en matchserie som har innehållit det mesta – Anmälningar, matchstraff, yviga reaktioner och naturligtvis bra spel. Lite infekterat blev det väl redan när Mullsjö valde Växjö som motståndare. Något som ger motståndaren extra tändvätska.

I match 6 i Växjö for känslorna i taket alldeles särskilt då Växjö ådrog sig ett matchstraff och hamnade i ett ”ointagligt” 2-6-underläge. Mot alla odds kunde det omöjliga ändå bli möjligt och Växjö vann till slut med 7-6 efter sudden. Tungt för Mais givetvis men man hade ju hemmaplansfördel i den 7:e och avgörande….

Det blev en sprakande tillställning där Mullsjö visade prov på en mer aggressiv taktik för att ta musten ur ett delvis decimerat Växjö. Vi måste säga att det lyckades fullt ut och med stekhete Kim Ganevik (4 mål !) i spetsen blev det en säker seger till slut – och Mullsjö är åter bland de fyra bästa i Sverige. Det börjar bli en vana och det känns stort.

Nu stundar en ”Mount Everestliknande” uppgift. Falun i semifinal med start ikväll (tisdag den 9 april). Man skulle kunna tro att Falun har en fördel då man bara behövde 4 matcher för att avgöra sin kvartsfinal mot Pixbo Wallenstam IBK och att Mullsjö är något tröttkört efter sina urladdningar gånger 7. Nu stämmer inte alltid såna teorier och vi tror att det är så vältränat i Mais att man ska bjuda upp till kamp ända in i kaklet.
Falun är favorit men det är inte alltid som favoriten håller…
Vi håller naturligtvis alla tummar och tår för Mullsjö och ni kan finna kommande matchfakta under Slut –och kvalspel uppe till höger på hemsidan.

 

 

Selander/Leppimaa

short_text    Skrivet av Esko Leppimaa 9 april 2019