Innebandyfesterna

Publicerad
PW015284

Foton: Per Wiklund

Den 14-16 april arrangerades JAS Innebandyfesten 2023 i IFU Arena, Uppsala, för flickor och pojkar 18 år. Totalt kom 32 lag (16 flick- och 16 pojklag) för att göra upp i IFU Arena under 2023 års Juniorallsvenska-SM (JAS).

Västerbotten representerades av RIG Umeå IBF i både DJ18 och HJ18-klasserna. Team Thorengruppen Ungdom SK var kvalificerade i HJ18.

Alla tre lagen tog sig vidare från gruppspelet och dessutom som gruppsegrare i sina respektive grupper. På lördag eftermiddag/kväll började slutspelet i turneringen.

RIG Umeå IBF vann kvartsfinalen i DJ18-klassen mot Landvetter IBK med 4 - 2 och spelade på söndag morgon semifinal mot IBF Falun Utveckling. Semifinalen blev mycket spännande men tjejerna höll undan och vann med 6 - 5. Finalen mot Pixbo Wallenstam IBF spelades på söndag eftermiddag och RIG Umeå IBF vann med hela 8 - 0. Grattis till guldet!

RIGs killar vann kvartsfinalen mot FBC Lerum Utveckling med klara 9 - 4 och tog sig an FBC Partille/IBK Alingsås i semifinalen på söndag förmiddag. Matchen vann man med 6 - 4 och fick möta Sundsvall FBC Ungdom i finalen. I finalen var man helt överlägsna och vann med 13 - 3. Grattis till guldet!

TTG U förlorade mot Sundsvall FBC Ungdom med 2 - 5 och spelade om placering 5 - 8 under söndagen. Även där blev det förlust mot Pixbo Wallenstam IBF med klara 1 - 7.

All information om Innebandyfesten JAS kan ni ta del av nedan.

Innebandyfesten JAS

Spelscheman och resultat för DJ18 och HJ18

Innebandyfesten USM - För flickor och pojkar 16 år.

Från Västerbotten deltog två lag vid USM i Falun 31/3 - 2/4. Umeå Västra IBF på flicksidan och IBF Dalens pojkar. Båda lagen tog sig vidare från gruppspelet och gick till kvartsfinal.

Umeå Västra IBF vann sin kvartsfinal med hela 8 - 0 mot Landvetter IBK och mötte Täby FC i semifinal på söndag morgon. Tyvärr blev det förluster i både semifinalen och bronsmatchen för tjejerna. En fjärdeplats bland 16 lag är ändå riktigt bra.

Även IBF Dalen är klara för semifinal efter att ha besegrat Växjö IBK Utveckling med klara 6 - 1. Semifinalen spelades på söndag förmiddag mot AIK IBF. Där blev det förlust med uddamålet. I bronsmatchen förlorade laget en jämn match i förlängningen. Tyvärr blev det ingen medalj men en bra genomförd turnering även för killarna. Imponerade gjorde Hugo Nording i IBF Dalen som blev uttagen i All Star Team.

All information om Innebandyfesten för F16 och P16 samt spelscheman för flickorna och pojkarna kan ni ta del av nedan.