Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Serieindelning klar och utökad effektiv tid i slutet av matcherna

På serieträffarna förra veckan kom det fram många bra och konstruktiva förslag. Tävlingskommittén har nu haft möte och beslutat hur vi går vidare, Här kommer en liten sammanfattning:

1. Matchtider:
Alla matcher som spelas 3x20 minuter kommer under säsongen 2020/2021 att spelas med effektiv tid i hela den tredje perioden istället för endast de tre sista minuterna. Just matchtiden var något som diskuterades på alla serieträffarna och vi vill med denna förändring ge alla lag en rättvis möjlighet att göra upp på planen.

2. H3:
Då seriespelet fick avbrytas och kvalspel inte kunde genomföras fick vi ett överintag till herrtrean. TK har efter att ha lyssnat till lagen och tittat på möjliga speldatum kommit fram till att 30 omgångar med 28 matcher per lag blir mastigt att få in, särskilt denna säsong när vi inte vet om vi kan börja i slutet av september som vanligt. TK har istället valt denna modell:

* De 15 lagen i H3 delas upp i två grupper. Grupp 1 och grupp 2. Lagen möter lagen i sin egna grupp i dubbelmöten och lagen i den andra gruppen i enkelmöten. Totalt antal matcher blir 21 för lagen i grupp 1 och 20 för lagen i grupp 2. Efter serien slut genomförs ett slutspel mellan de bästa lagen i de båda grupperna. Samma sak i botten av tabellerna där lagen ska undvika nedflyttning till H4. TK har inte beslutat exakt hur slutspel och nedflyttningsmatcherna ska avgöras. Ev har vi en serieträff för enbart herrtrean innan beslut fattas.

Grupperna är indelade efter förra säsongens ranking. Midas IBK och Uppsala Life IF ramlade ner från div 2 och lottades in i varsin grupp. Storvreta IBK U och IBK Uppsala Teknologer var de två högst placerade lagen och lottades in i varsin grupp osv.

H3 grupp 1 (8 lag) H3 grupp 2 (7 lag)
Gottsunda IBF Alunda IBF U
IBK Uppsala Teknologer U Bälinge IF
IS Saga Enköpings IBK
Loke IBK Hagunda IBF
Midas IBK Storvreta IBK U
Rasbo IK U Uppsala Life IF
Skutskärs IBK Väddö IF
Tobo/Örbyhus FF  

3. Flickor röd
Bälinge IF beviljas att ha två lag i flickor röd div 4 och kan rulla runt på alla sina spelare i båda lagen. En avstämning sker 1 december där TK och Bälinge tittar på att detta har använts på ett lämpligt sätt.

4. Pojkar röd
Lagen i pojkar röd div 2 (04/05 lätt) önskade spel 3x20 minuter. Detta beviljas och det innebär att alla serier med rek ålder 04/05 spelas 3x20 minuter både på pojk- och flicksidan.

I röd div 4 och 5 (P06 svår och lätt) önskade lagen en indelning i tre steg. Svår, medel och lätt. Detta beviljas och indelningen ser ut på detta vis:

Röd div 3 06 svår trippelmöten
Röd div 4 06 medel
Röd div 4 06 lätt
Bälinge IF P05/06 Almunge IK Björklinge BK Svart
Funbo IF Alunda IBF P06 Bålsta FBC P05/06
Hagunda IF P05/06 Arlanda IBK P06/07 Enköpings IBK
IK Sirius FBC P06 Bälinge IF P06 Frötuna IBF P 06
IK Sirius FBC P07 Frötuna IBF P06 Hagunda/Stenhagen
IS Saga P07 div 3 IS Saga P07 div 4 IBK Östhammar
SK Vide P05 Midas IBK P06 IK Sirius FBC
Storvreta IBK SK Vide P06 Tobo/Örbyhus FF
  Storvreta IBK P06 VÅSC 
  Storvreta IBK P07 Västerlöfsta IBF

5. H6
På seriemötet uttryckte flera lag oro för att antalet matcher skulle bli för lågt. TK beslutar att den västra serien ska spelas med 11 lag och dubbelmöten vilket innebär 20 matcher per lag och att den östra serien ska spelas med 8 lag och trippelmöten vilket innebär 21 matcher per lag. Stenhagen Legends flyttas därför över till den västra gruppen.

H6V (11 lag) dubbelmöten H6Ö (8 lag) trippelmöten
Fyris Nabla IBK U Almunge IK
Hagunda IBF U Bälinge IF U
IFK D/Ö U IBF Roslagsalliansen U
Löjte IBK IFK D/Ö
SK Vide U Midas IBK U
Stenhagens KK Legends Storvreta IBK Legends
Storvreta Ungdom IBK Tobo/Örbyhus FF U
Södra Trögds IK Öregrunds IK
Wåhla IBK  
Västerlöfsta IBF  
Örsundsbro IF  

Hela serieindelningen hittar ni via denna länk:

Fastslagen serieindelning


short_text    Publicerat av Simon Andrén 2020-06-04, kl 11:55