Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Lär känna UIBF:s personal

Här kommer en liten presentation på kansliets medarbetare inför säsongen 2020/21

Vi passar på att sätta oss ner med personalen inför säsongen och känna dem lite på pulsen inför kommande säsong. Det blev både högt och lågt samt att vi dessutom han prata lite om historien om uppländsk innebandy, nutid och även lite framtid.

Här får ni i alla fall chansen att ta del av denna information och deras personliga åsikter samt förhoppningsvis lära känna våra anställda lite mer som personer och i deras roller på upplands innebandyförbund.

Först ur är Simon Andrén  

Du kan väl börja med att berätta lite om dig själv?

Svar: Javisst! Jag är en Uppsalakille som är uppväxt i Flogsta och Ekeby men numera bor i Sunnersta på lagom cykelavstånd från IFU Arena. Efter ett års lumpande på P10 i Strängnäs läste jag till lärare på Uppsala Universitet samt sedan även på Idrottshögskolan i Stockholm. Har även hunnit med en kortare sväng i reseledarbranchen.

Tvåbarnsfar till två härliga, men tyvärr ej innebandyspelande, döttrar.

Om vi går över till den egna spelarkarriären, kan du sammanfatta den lite kort och berätta om ditt snyggaste/viktigaste mål?

Svar: Oj, det blir svårt, det är så mycket man vill ha med men här kommer en kort version. Vi var några kompisar som började spela i bröderna Nybergs mammas källarlokal och sedan startade IBK Rödberget. Jag inledde karriären som back men flyttades senare upp i banan där jag fick mer utrymme för att göra mål och assist. Att få vara lite kreativ passar mig bättre än att smälla på och totalt blev det närmare 20 säsonger i seriespel.

Mitt snyggaste/viktigaste mål är alltid det senaste. Det är härligt att vid 46 års ålder fortfarande kunna spela innebandy och ”tisdagsinnebandyn” med ”gubbarna” är definitivt veckans höjdpunkt!Du har även varit aktiv som i andra roller inom innebandyn?
Det stämmer. Jag har dömt ca 15 säsonger och otaliga matcher. En väldigt lärorik roll som jag tycker att fler borde prova på.

Sedan har jag också varit ledare för många lag, främst på ungdomsnivå, både killar och tjejer. Var coach för det första uppländska lag som vann SM-guld i form av Storvretas P82-83. Ett fantastiskt talangfullt lag där flera spelare tog sig hela vägen till den yppersta eliten. Vann också ett SM-silver med Årstas P86-lag. Efter att ha fått sparken i mitt senaste uppdrag har dock telefonen slutat att ringa.

Vad är och betyder Innebandyn för dig som person och i din roll på förbundet?

Svar: Det är en fantastisk möjlighet att få jobba med innebandy efter att klubban lagts på hyllan. Och att vi som förbund kan bidra till att tusentals spelare varje säsong får göra det de tycker är det roligaste som finns – att spela innebandy!

Vi jobbar aktivt med att hitta nya plattformar som gör att ännu fler kan spela och där livslångt idrottande är ett av ledorden. Vi har en enkel, rolig sport som ska vara öppen för alla

Vilken uppländsk innebandymatch ser du lite extra mycket fram emot den kommande säsongen?

Svar: Efter den snöpliga och tidiga avslutningen på säsongen i våras ser jag faktiskt allra mest fram mot den första seriematchen! Tänk om vi får möjlighet att genomföra en hel säsong utan bakslag, det vore mumma.

Vad är Svensk Innebandy Vill för dig och vad betyder det i ditt arbete och varför är det viktigt för innebandyverksamheten framåt?

Svar: ”Svensk Innebandy vill” är vårt styrdokument som hela innebandy-Sverige jobbar mot. Det är en form av ”manual” som hjälper oss att sträva mot samma mål. Dokumentet är nyskapande, modernt och fräscht och jag tror att många andra idrotter kommer att ta efter de kommande åren. Att ha en gemensam värdegrund som är inkluderande och nyskapande kommer att bära innebandyn långt.

Vad är SIU-modellen för dig och vad betyder det i ditt arbete?

Svar: SIU-modellen är ytterligare ett bevis på att innebandyn vågar ligga i framkant. SIU-modellen vände ut och in på hur föreningar och ledare ska tänka kring sina spelare och när modellen nu varit i drift ca 10 år kan man se frukterna av jobbet. Många fler spelare får idag möjlighet att spela längre och mot jämnt motstånd än tidigare. Den flexibilitet innebandyn erbjuder är guld värd för mindre föreningar som behöver vrida och vända för att ens få ihop ett lag,

Enligt dig, vad är den enskilt viktigaste saken inom innebandyn i uppland som behöver förändras/utvecklas?

Svar: Innebandyn i Uppland mår bra på många nivåer men fick jag ändra en sak vore det att vi på förbundet tillsammans med våra föreningar hittar lösningar för att bereda plats för alla som vill börja spela innebandy. Jag blir ofta kontaktad av en förälder som söker lag för sin 12-åriga nybörjare och blir alltid förvånad över hur få alternativ som finns och hur många lag som bara tar mot spelare som tidigare har spelat några säsonger. Det är aldrig för sent att börja spela innebandy! 

UIBF ska de närmaste åren vara med och arrangera U19-VM 2020 och VM-2021 för damer. Vad anser du att detta betyder för uppländsk innebandy?

Svar: Först och främst väldigt roligt att vi har lyckats landa flera fina arrangemang i världens finaste innebandyarena. Detta är en fantastisk möjlighet för oss som förbund att sätta daminnebandyn i blickfånget och med hjälp av olika sidoprojekt är jag säker på att flick- och daminnebandyn i Uppland kommer att växa de kommande åren. Tveka inte att höra av er om ni behöver hjälp att få fler flickor i träning!

Till sist, vad är din största önskan inom innebandyn i uppland, om du fick chansen att en önskan blev uppfylld?

Svar: Får man inte gnida flaskan tre gånger? Får jag bara en chans så skulle jag önska att vi kunde minska på tävlingshetsen en aning och att alla spelare som vill börja spela innebandy får göra detta. Jag har varit aktiv som scoutledare ett par år och tycker att idrotterna har en hel del att lära från scoutrörelsen. Det viktiga är att ha roligt och utvecklas och även om ”Nisse” inte lyckas göra klart sina knopar förrän efter 10 minuter så får han ändå vara med och spela i seriefinalen!

Vi tackar för pratstunden och önskar Simon lycka till i sitt fortsatta arbete med att driva utvecklingen av innebandyn i uppland framåt och uppåt!

short_text    Publicerat av Johan Good 2020-08-20, kl 14:31