Vill du bli kursledare?

Publicerad
Tränare Med Tavla Och Block.Png
I och med att Svensk Innebandy går in i en förändring nationellt vad gällande utbildningskrav, så vill vi utöka vårt kursledarteam med fler engagerade kursledare till kommande säsong.

Vi söker dig som är engagerad, pedagogisk och tycker om och känner sig trygg med att prata inför grupp. Som kursledare utgår du från Svensk Innebandys utbildningsmaterial och föreläser, presenterar och leder gruppdiskussioner. Utbildningarna hålls både fysiskt och digitalt, oftast på kvällstid och helger. Vissa utbildningar är på 3 h och andra hålls under en heldag eller över två dagar. På fysiska utbildningar kombineras teoretiska och praktiska pass. Utbildningarna hålls på olika platser i Gävleborg för att komma nära våra föreningar.

Att vara kursledare förutsätter att man går en Kursledarutbildning (KLU) varje år. Utbildningen samt resa bekostas av Gävleborgs Innebandyförbund, och nästa utbildningstillfälle hålls på Bosön i Stockholm 31 maj-2 juni. Under utbildningen får du all information om våra utbildningar och dess innehåll. Du får stöttning i din roll som kursledare och det är ett tillfälle att få träffa alla andra kursledare ute i landet. Det är avgörande att du kan delta vid detta tillfälle när du anmäler ditt intresse till att bli kursledare. Kursledarutbildning ger dig behörighet att hålla samtliga utbildningar. Vartannat år hålls KLU:n digitalt.

Som kursledare får du ett fast arvode för varje genomförd utbildning samt reseersättning för resor utanför ditt närområde. Du får även Svensk Innebandys profilkläder att bära vid kurstillfället.

De utbildningar som ges under säsongen är Grundutbildning Barn & Ungdom, Grundutbildning Junior & Senior, Steg 1 Grön, -Blå, -Röd och -Svart. Steg 2 Röd, Målvakt Röd och Svart samt Licensfortbildningar – Knäkontroll, Innebandyfys, Träningsplanering och Lekens betydelse. 

Om du är intresserad av att inta kursledarrollen hos oss på Gävleborgs Innebandyförbund, skicka ett mail till gavleborg@innebandy.se och berätta lite om dig själv och vad du har för innebandybakgrund. Skriv gärna vilka utbildningar du kan tänka dig att hålla. Vi behöver dig som kan hålla utbildningar redan från säsongsstart i augusti 2024. Sista dag för ansökan är 24/3-2024. Observera kravet på att kunna delta på kursledarutbilning på Bosön, Stockholm 31/5-2/6. Vi kommer därefter ta ett beslut utifrån ansökningarna vem/vilka som kommer få gå KLU:n och bli kursledare i Gävleborg.

Ett roligt uppdrag där du gör en viktig skillnad för innebandyn i Gävleborg! Skicka in din ansökan idag!

Publicerad av Maja Nordin

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS