Här är VM-truppen till U19-VM i Finland

Publicerad
Liviasvartvadet U19

Den 8-12 maj spelas U19-VM för damer i finska Lahtis. Nu har förbundskapten Christoffer Suominen tagit ut den trupp som ska representera Sverige under mästerskapet.

Med en dryg månad kvar till U19-VM i finska Lahtis har förbundskapten Christoffer Suominen nu tagit ut den VM-trupp som ska representera blågult.

Totalt har 20 (18+2) spelare fått chansen efter en gedigen process där blågult nu har siktet inställt på en medalj av den ädlaste valören.

– Nu är det endast cirka trettio dagar kvar, nu är det greppbart på något vis. Vi har gått och längtat efter det här i två år snart, säger Christoffer Suominen.

– Jag är väldigt förväntansfull och glad och lycklig att få vara med. Sen tycker jag att det ska bli väldigt roligt att avsluta den här resan med den här truppen och den fantastiska ledarstab som vi har byggt läger för läger, bit för bit, som vi nu har väldigt bra harmoni och synk i.

Under gruppspelet ställs Sverige mot Norge, Finland och Polen innan ett eventuellt slutspel väntar. Bland blågults styrkor lyfter Suominen fram att laget är väldigt flexibla med flertalet spelare som kan användas på olika positioner.

Utöver det lyfter förbundskaptenen även fram den offensiva kvalitén som finns i truppen.

– Vi är väldigt taktiskt flexibla. Jag tycker att vi spelar med en hög intensitet i spelet, men jag tycker också att vi har väldigt mycket kreativitet från olika positioner. Vi kan hota från backplats men vi kan också sätta hot från offensiv planhalva.

– Vi har många olika sätt att vinna matcherna och använda våra spelare. Jag tror att vi kommer vara väldigt breda i vårt kreativa spel men också väldigt ramstarka defensivt.

Innan avresa mot Finland samlas VM-truppen i Uppsala för ett kortare läger. Väl där blir det fokus på att finslipa detaljerna inför det som komma skall.

– Det blir en tillspetsning där också om man tänker till de lägren som vi har haft tidigare. Vi har skruvat upp kvalité och nivå på varje läger som vi har haft och nu blir det verkligen att finkalibrera det här tills vi står där och det är dags för premiär.

– Det ska bli otroligt kul att ta den här resan i mål tillsammans med den här fantastiska staben och de här grymma spelarna. Jag är väldigt spänd.

VM-truppen
Målvakter
Sonya Fredriksson, Täby FC
Louranna Jakobsson, RIG Umeå IBF

Utespelare
Nelly Cerina, RIG Umeå IBF
Elin Dominicus, RIG Umeå IBF
Moa Dybner, IBK Lund Elit
Lina Eriksson, Gamla Stan IBK
Vera Eriksson, Tyresö Trollbäcken IBK
Thea Ernberg, Tyresö Trollbäcken IBK
Nathalie Gustafsson, Älvsjö AIK IBF
Linnéa Hedman, RIG Umeå IBF
Isabell Holm, IBK Lund Elit
Moa Kareståhl, RIG Umeå IBF
Ellen Lundin, Pixbo IBK
Hanna Lööw, Täby FC
Mira Markström, Jönköpings IK
Julia Nilsson, Storvreta IBK
Carolina Peil, Pixbo IBK
Klara Roos, RIG Umeå IBF
Vera Roos, RIG Umeå IBF
Livia Svartvadet, RIG Umeå IBF

Ledarstab
Christoffer Suominen, Förbundskapten
Susanne Ekblom, Assisterande förbundskapten
Charlotte Fritzell, Team Manager
Maria Sohlin, Materialförvaltare
Anders Laurell, Leg Fysioterapeut
Tobias Svensson, Läktarcoach
Ove Johansson, Scout
Mattias Tiger, Målvaktstränare

Spelschema
8 maj 09.30, Norge-Sverige
9 maj 15.00, Sverige-Finland
10 maj 15.30, Sverige-Polen
11 maj 12.00, ev semifinal
12 maj 12.00/15.00, ev. bronsmatch/final

*alla tider skrivs i svensk tid

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS