SM-guld till Hammarby IF IBF på Innebandyfesten

Publicerad
Guldhammarbyp16

Hammarby IF IBF avslutade Innebandyfesten på bästa tänkbara sätt. I P16-finalen mot AIK IBF vann Hammarby med 5-2. En av målskyttarna för Hammarby var Dylan Jonsson som satte viktiga 2-0 med en sekund kvar av den andra perioden.
”Stor eloge till AIK som krigar på utöver det vanliga idag, men jag är stolt över mina killar”, säger Hammarbys tränare Alexander Veztman.

P16-finalen mellan Hammarby IF IBF och AIK IBF var målmässigt helt jämn efter en spelad period i Guide Arena. 0-0 efter den första akten blev därefter 5-2 i Hammarbys favör när slutsignalen ljöd. Hammarby vann därmed guld på Innebandyfesten och kan titulera sig svenska mästare. 

– Jag tycker vi är krampaktiga idag. Vi kommer inte riktigt upp i nivå i början för vi hamnar lite för mycket utanför dem och AIK får det enkelt att jobba. Sen tycker jag att vi börjar komma in i det när första målet kommer, då släpper någonting, säger lagets tränare Alexander Veztman och fortsätter.

– Sen rullar det vidare och det känns som att vi har det in till när det är två minuter kvar. Då börjar vi tappa huvudet lite istället för att hålla i bollen. Stor eloge till AIK som krigar på utöver det vanliga, men jag är stolt över mina killar idag.

Hammarby svarade för ett psykologiskt viktigt mål i finalen när Dylan Jonsson prickade in 2-0 med endast en sekund kvar av den andra perioden. Ett mål som Jonsson sedermera firade med lagets tillresta supportrar.

– Det kände skönt. Jag kollade på tiden och såg att det var typ noll sekunder kvar så jag sprang till fansen för att fira, säger Dylan Jonsson

– Det målet är så psykologiskt viktigt, även att vi får målet precis innan också. Det var viktigt inför den tredje perioden men där sa vi tydligt att det inte skulle bli något slappna av, det var fortfarande en final och femton minuter kvar. Då får man göra jobbet, säger Alexander Veztman.

För Hammarby blev guldet en perfekt avslutning på lagets resa genom Innebandyfesten.

– Jag känner att gruppen var väldigt tuff faktiskt. Men sen i finalspelet så har vi steppat upp steg för steg och sen så tog vi hem det, avslutar Dylan Jonsson.

Matchens lirare i finalen
Lucas Hägglund, Hammarby IF IBF
Adam Rosenquist Tannemyr, AIK IBF

Turneringens All Star Team
Målvakt: Kristoffer Björk, Hammarby IF IBF
Back: Hugo Nording, IBF Dalen
Forward: Lucas Hägglund, Hammarby IF IBF


All Star Team P16 Innebandyfesten (Hugo Nordling ej på bild)

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela
Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS