Nu är Guldstegettränarna 2023/24 utsedda

Publicerad
Lärande
Nu är årets två tränare för Svensk Innebandys tränarutbildning Guldsteget klara. De två tränarna är Caroline Stattin och Rasmus Bernhardsson. 
"Engagemang, kunskap, drivkraft och passion tycker vi är viktiga delar och det känner vi att vi får från de som vi tar in och det var något vi kände att vi träffade rätt i med dessa två", säger damlandslagets förbundskapten Åsa Karlsson som varit med i uttagningsprocessen.

Guldsteget för tränare är en utbildning för tränare på högsta nivån eller strax under som vill utbildas och utvecklas samtidigt som de verkar i landslagsmiljön inom Svensk Innebandy.

I år var det 26 tränare som ansökte till utbildningen där de uttagna blev Caroline Stattin och Rasmus Bernhardsson. 

– Det är två spännande tränare som varit med länge trots sin ringa ålder, säger förbundskapten Åsa Karlsson och utvecklar sin syn på tränarna:  

– Stattin har varit med i Dalen både som tränare och spelare. Hon kommer in med nya ögon och är otroligt engagerad för uppdraget, har stor eliterfarenhet och kreativ. När det gäller Rasmus är det också en ödmjuk tränare som vi vet kommer att passa in bra i vår grupp och har eliterfarenheten, nu senast med Pixbo. Båda känns som två personer och tränare vi kommer ha ett utbyte av kunskap med. 

– Stattin har varit med länge med Dalen både som tränare och spelare. Hon verkar otroligt engagerad för uppdraget, har stor eliterfarenhet och känns kreativ. När det gäller Rasmus är det också en ödmjuk tränare som vi tror passar in bra i vår grupp och har eliterfarenheten, nu senast med Pixbo. Båda känns som två personer och tränare vi kommer ha ett utbyte av kunskap med.

Bland de två tränarna finns en stor förväntan på utbildningen som börjar i veckan.

– Det ska bli otroligt roligt och spännande. Målet för mig är att utvecklas som tränare och samtidigt få en inblick i hur landslaget arbetar och ta till mig kunskap från det, säger Caroline Stattin.

– Först och främst är det hedrande att göra den här utbildningen. Det är fantastiskt spännande på förhand och jag hoppas att jag kommer ta in en hel del lärdom från allt både spelare till ledare i landslagsmiljön, säger Rasmus Bernhardsson.

Utbildningen som går över hela landslagssäsongen från höst till vår har stort fokus på VM i Singapore i december. Under våren 2024 avslutas utbildningen med en presentation av den VM-analys som ska göras.

– Det är en av av anledningarna att man blev tränare skulle jag vilja säga. Att scouta motstånd och analysera spelet, det har varit en av mina styrkor och det är en av de sakerna som jag tyckte lockade med själva utbildningen, säger Caroline Stattin om arbetet som väntar.

Svensk Innebandy vill rikta ett stort tack till alla som ansökt och ser fram emot era och ännu fler ansökningar nästa gång.  

Mer om Guldsteget för tränare:
Första gången som utbildningen Guldsteget för tränare anordnades var under VM i Uppsala 2021. De två antagna arbetar under säsongen med konkreta bidrag till de olika seniorlandslagsstaberna och handleds under säsongen av förbundskaptenerna. Under säsongen får de utbildning i landslagets spelidé, spelsätt och psykologi för att tillsammans med de andra deltagarna kunna utföra uppgifter kopplade till före, under och efter VM. 

Publicerad av Martin Almroth

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS