iBIS ersätter IDA den 1 juli 2014 och till säsongen 2014/15 kommer Svensk Innebandy att arbeta i ett nytt nationella administrationssystem som heter iBIS, Svensk Innebandys Informationssystem.


iBIS innehåller bra funktioner och lösningar som kommer att underlätta administrationen för våra föreningar, domare och förbund.

Bland annat kommer licensieringen och spelarövergångarna ske digitalt mellan föreningarna, allt kopplat till en direktbetalning via en Internetbank. Dessutom planerar vi att lansera mobila tjänster kopplat till iBIS som ytterligare underlättar för tränare, ledare och domare.

Därför byter vi system

Vi byter system för att förenkla och effektivisera utvecklingen så vi kan möta de önskemål som bland annat kommer från föreningar, domare och förbund. Grunden till iBIS kommer från Svensk Fotbolls Informationssystem, FOGIS, och är ett beprövat system som används av Svensk Fotboll sedan en tid tillbaka och vi har och kommer att anpassa systemet till vår verksamhet och våra förutsättningar.

Skaffa inloggning

Varje förening behöver minst en person som har behörigheten Föreningsadministratör. Kontakta ditt distrikt för mer information och hur ni får behörigheten.

Föreningsadministratören har den högsta behörigheten i föreningen och lägger därefter upp fler användare (tränare/ledare) i iBIS. Föreningsadministratören kan ändra föreningsuppgifter och uppgifter på personer i föreningen.

Lär dig iBIS

Du lär dig iBIS via självstudie på datorn genom att se på inspelade videofilmer som steg för steg visar de olika momenten och funktionerna i iBIS.

Alla videomanualer hittar du till vänster och de går att spara ner på din dator så du kan se dem igen när du vill. Dygnet runt. Året om.

Systemkrav

iBIS är anpassad för Internet Explorer men kan även fungera tillfredsställande i andra webbläsarprogram.

Tidsplan

10 juni 2014      iBIS öppnas för föreningarna och då finns kan ni börja lägga upp fler användare.
Augusti 2014     Domare kommer att släppas in i mitten av augusti 2014.

Checklista

Vi har skapat en checklista för Föreningen. Följ den i rätt ordning så får ni en bra start med iBIS. Checklistan är bifogad och finns att spara ner från www.innebandy.se/ibis.