Utbildning - Innebandy.se

Utbildning

 

Nedan finner ni information om våra utbildningar.

 

Kontaktperson för dessa är Ingela Asplund som ni når på:

ingela.asplund@vnidrott.rf.se eller 070-1090336

 

Datum för höstens utbildningar

Ledarutbildningar säsongen 2018/19

Svensk Innebandy har påbörjat ett arbete som med att vidareutveckla vår utvecklingsmodell (SIU) för att anpassa utbildningsinnehållet till senaste forskningen. Detta kommer att påverka vår utbildningsstruktur, utbildningsinnehåll och själva genomförandet av utbildningarna.

Innehållet i Människan och Atleten kommer att integreras med spelet innebandy på tydligare e sätt. En del av de förändringarna kommer vi att se redan till säsongen 2018/2019. ’

Allt utbildningsmaterial kommer att bli digitaliserat och kommer att finnas tillgängligt via en utbildningsportal som kursdeltagarna köper innan utbildningstillfället. Varje utbildning kräver en viss förberedelse, kursdeltagarna ska läsa in sig/se vissa filmklipp innan det fysiska utbildningstillfället.

SÄSONGEN 2018/2019

Minst en ledare per lag ska ha genomgått Grundutbildningen och Människan på rätt nivå för att delta med lag i seriespel i Västernorrlands Innebandyförbunds regi. 

Precis som tidigare så kommer det att vara möjligt för föreningarna att söka Idrottslyftsmedel för tränarutbildningarna, gäller de fysiska träffarna, idrottslyftsubvention gäller inte för köp av inloggning till utbildningsportalen.

Grundutbildningen (GU) för barn/ungdom och junior/senior
GU för barn/ungdom (grön, blå och röd nivå) genomförs precis som tidigare genom en fysisk träff + förberedelser genom inläsning av utbildningsmaterial.
Planen är att GU för junior/senior (brun och svart nivå) kommer från och med kommande säsong också kommer att genomföras genom en fysisk träff.

Människan och Atleten
Genomförs som vanligt under 2018/2019. Dock kommer utbildningsmaterialet att läggas in i utbildningsportalen istället för att finnas i tryckt format. För att få delta i Atleten- eller Människan utbildningarna måste ledaren ha tagit del av det nya digitala materialet kopplat till den nya Grundutbildningen. Konkret innebär detta att ledaren måste köpa en inloggning till utbildningsportalen, där detta material finns tillgängligt.

Innebandyspelaren (grön, blå, röd), Spelsystem och målvakten kommer att pausas under kommande säsong.

Temautbildningar Grön, Blå och Röd
Eftersom flera av fördjupningsutbildningarna pausas under säsongen 2018/2019, så kommer vi istället att erbjuda temautbildning på grön, blå och röd nivå, omfattar 4 - 8 timmar med fokus på spelet, praktiskt i hall. För att få delta måste ledaren ha tagit del av det nya digitala materialet kopplat till den nya Grundutbildningen. Konkret innebär detta att ledaren måste köpa en inloggning till utbildningsportalen, där detta material finns tillgängligt.

Klicka på respektive utbildning för att läsa mer om dem.

Grön nivå 6 – 9 år:

Människan Grön

Atleten Grön

Innebandyspelaren Gröntas bort

Blå nivå 9-12 år

Människan blå

Atleten blå

Innebandyspelaren blå 1tas bort

Röd nivå 12-16 år:

Människan Röd

Atleten Röd

Innebandyspelaren röd 1tas bort

Spelsystem Rödtas bort

Grundutbildning för junior och seniortränare: 

http://www.innebandy.se/Utveckling/Tranar--och-ledarutbildning/Junior-och-seniorutbildning/Grundutbildning-GU/


Kontaktperson: Peter Palander