Grön nivå

Grön Nivå

Åldersklass Flickor/Pojkar 10–11

Serieindelning

Lagen anmäler sig till sitt område där man sedan delar in lagen i grupperingar för att kunna genomföra 6 st sammandrag (8–10 lag per sammandrag) 3 st på hösten och 3 st på våren, ett lag behöver inte vara med på alla sammandrag.

Seriedirektiv

Spelform 3x3 med målvakt Spelplanen är ca 20 x 10 meter (sargen delas på mitten där mitten förs motvarandra på respektivesida då skapas det två skarpa hörn). Tills det att kommunerna har linjerat upp våra hallar med de rätta linjerna skall hemma laget tejpa upp det inre målvaktområdet (behöver ej tejpa upp det större) Speltid 2x10 med avblåsning varannan minut för byten Inga resultat och tabeller Max 3 sammandrag per höst/vår Målburar med måtten 90x120 används vid samtliga matcher

Spelutjämning

Vid ledning med 6 mål har det lag som ligger under rätt att sätta in en extra spelare till sex (6) utespelare fram till det att matchen har nått ett lika resultat då återgår spelet till spel 3 mot 3.

Inga utvisningar utdelas i seriespelet utan vid förseelse som skulle renderat till utvisning skall spelaren bytas ut mot annan spelare.

IBIS

Förbundet lottar in alla matcher i IBIS då matcherna skall administreras i programmet med laguppställningar detta då spelarna skall vara licenserade/försäkrade.

Dispenser

På grön nivå har flickspelare födda 2010–11 generell dispens (behöver Ej sökas) att deltaga i pojklag.

Övrigt

Västar får vid behov användas.

Vårserien

Utgår hanteras av området vid ny lottningen av serierna inför våren

Målvakter i barn och ungdomsserier

Det är tillåtet för lag på grön, blå och röd nivå att spelare som markerats som målvakt, även får delta som utespelare med klubba i samma match. Byte av målvakt får endast ske i periodpaus såvida inte målvakten skadats eller blivit utvisad. Den nya målvakten skall markeras i matchprotokollet.