Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

Grön nivå

Grön Nivå

Säsongen 19/20

Åldersklass
Flickor/Pojkar 11–12

Serieindelning
Lagen anmäler sig till sitt område där man sedan delar in lagen i grupperingar för att kunna genomföra 6 st sammandrag (8–10 lag per sammandrag) 3 st på hösten och 3 st på våren, ett lag behöver inte vara med på alla sammandrag.

Seriedirektiv
Spelform 3x3 med målvakt
Spelplanen är ca 20 x 10 meter (sargen delas på mitten där mitten förs motvarandra på respektivesida då skapas det två skarpa hörn). Tills det att kommunerna har linjerat upp våra hallar med de rätta linjerna skall hemma laget tejpa upp det inre målvaktområdet (behöver ej tejpa upp det större)

Speltid 2x10 med avblåsning varannan minut för byten

Inga resultat och tabeller

Max 3 sammandrag per höst/vår

Målburar med måtten 90x120 används vid samtliga matcher

Spelutjämning
Vid ledning med 6 mål har det lag som ligger under rätt att sätta in en extra spelare till fyra (4) utespelare fram till det att matchen har nått ett lika resultat då återgår spelet till spel 3 mot 3.

Inga utvisningar utdelas i seriespelet utan vid förseelse som skulle renderat till utvisning skall spelaren bytas ut mot annan spelare.

IBIS
Förbundet lottar in alla matcher i IBIS då matcherna skall administreras i programmet med laguppställningar detta då spelarna skall vara licenserade/försäkrade.

Dispenser
På grön nivå har flickspelare födda 2011–12 generell dispens (behöver Ej sökas) att deltaga i pojklag.

Övrigt
Västar får vid behov användas.

Målvakter i barn och ungdomsserier
Det är tillåtet för lag på grön, blå och röd/mörkröd nivå att spelare som markerats som målvakt, även får delta som utespelare med klubba i samma match. Byte av målvakt får endast ske i periodpaus såvida inte målvakten skadats eller blivit utvisad. Den nya målvakten skall markeras i matchprotokollet med ett M, Denne spelare kan ha varit utespelare innan bytet till målvakt i samma match.