Västsvenska Innebandyförbundet besökte Prag under VM

För en vecka sedan åkte kanslipersonal och styrelse från Västsvenska Innebandyförbundet till Prag för att representera under innebandy- VM. I detta inlägg tänkte jag summera delar av resan.

Publikfest

Givetvis såg vi ett flertal innebandymatcher i O2- Arena. Innebandy är en populär sport i Tjeckien och det visade sig även på läktaren. Totalt över hela turneringen så såg 182 228 personer matcher på plats, vilket är nytt rekord för innebandyn. O2- arena blev en mötesplats för innebandyintresserade. Tyvärr lyckades inte Sverige vinna guld men inramningen på matcherna var väldigt bra.

Stockholms innebandyförbund & IKC

När vi inte tittade innebandy så träffade vi Stockholms innebandyförbund och IKC (innebandyns kompetenscentrum). Det var två intressanta möten där vi diskuterade olika frågor.

Stockholms innebandyförbund var på plats med både kanslipersonal och styrelse. På mötet så pratades det om vad som är på gång inom respektive förbund och vi hade även en diskussion om värdegrund/hallklimat. Stockholms innebandyförbund har flest licenserade innebandyspelare i Sverige (omkring 20 000 spelare).

Vi träffade också personer som arbetar med IKC (innebandyns kompetenscentrum). IKC är ett samarbete mellan Svenska Innebandyförbundet, Umeå kommun och Umeå Universitet. IKC arbetar med forskning som gynnar innebandyn (både elit- och motionsinriktat). Exempel på ämnen man tidigare forskat om är ”varför slutar tjejer med innebandy” och ”knäkontroll- förbyggande av knäskador”.

På mötet deltog med Taru Tervo (forskningsamordnare), Anders Jonsson (Svenska Innebandyförbundet) och Sebastian Nurmi (Svenska Innebandyförbundet) samt Västsvenska Innebandyförbundet. Vi fick komma med förslag på forskningsämnen. Vi pratade bland annat om att man kanske kan forska om vilka effekter en tidig innebandydebut kan få på framtida innebandydeltagande och skador.

Som helhet var resan till Tjeckien väldigt givande. Vi hoppas att vi kan ta med oss saker från resan in i vårt arbete i Västsvenska Innebandyförbundet. 

 

short_text    Skrivet av Joel Ottgård 20 november 2018