Utbildningsnyheter

Nytt för säsongen är våra regelkvällar för ledare. Under 2 timmar går vi igenom regler, regelnyheter och tolkningar på respektive nivå. Vi erbjuder en 1 årig ledarlicens efter kursen.
 
Vi har utbildat över 100 föreningsdomare under september månad, 37 ungdomsdomare som dömer röd nivå och drygt 20 nya distriktsdomare. Fler föreningsdomarkurser arrangeras under oktober och nästa kurs för nya distriktsdomare är i december.
 
I slutet av oktober har vi säsongens första handledarträff för föreningsrepresentanter som vill starta upp förebildsträffar i föreningen.
 
SIU 2.0 har lanserats och nytt är att allt material finns i en webbportal som deltagarna köper och läser in sig på innan kurs.
Innebandyspelaren, spelsystemet och målvakten har pausats under denna säsongen och vi arrangerar Temautbildning på respektive färgnivå istället. Temautbildningen är en 4 timmars praktisk utbildning där vi går igenom övningar, träningsupplägg men människan i centrum och atletiska övningar.
Vi fyller på med utbildningsdatum kontinuerligt och kommer gärna ut till föreningen.
 
Vårt nya nätverk för junior-och seniorledare har haft första träffen om tekniska hjälpmedel med Robert Bodén och den 6 november är det dags för nästa träff med Magnus Sundell.
Innebandy är en oerhört krävande sport, med start och stoppspel, för kroppens ligament.
Vid kommande träff fokuserar vi på Atleten. 
Vilka fysiska egenskaper krävs av en innebandyspelare?
Hur stor påfrestning är det på kroppen?
Hur bygger vi den optimala innebandyspelaren?
Vad är 3D träning?
Hur periodiserar du som tränare din säsongsplanering med hänsyn till Atleten?
Hur kan ett prehabprogram se ut?
 
Vill ni arrangera en utbildning på hemmaplan, ha en regelkväll för lag och/eller föräldrar, har frågor om utbildningar eller vill starta upp förebildsträffar i föreningen, kontakta Jaana Gander, jaana.gander@innebandy.se

short_text    Skrivet av Jaana Gander 30 september 2018