Summering av ordförandekonferensen

25 föreningar var representerade på årets ordförandekonferens. Konferensen bestod av behandling av lokala tävlingsföreskrifter, motioner, värdegrundsspelet och information om föreningslyftet och föreningspulsen.

Värdegrundsspelet

Spelet heter ”hur skulle du säga” och går ut på att diskutera värdegrundsfrågor. Spelet kan spelas av styrelsemedlemmar, ledare, föräldrar och innebandyspelare.  I spelet får man framföra och diskutera sin syn på olika situationer som kan uppstå inom innebandyn. Det kan t.ex. handla om hur man hade agerat i fall en spelare pratade illa om en domare. Intrycket från konferensen var att det som spelade spelet tyckte att det var givande.

Föreningslyftet

Vi pratade också om föreningslyftet där delar föreningslyftsgruppen berättade om hur man arbetat med hallklimat under säsongens gång. Gruppen har bland annat tagit fram en funktion under matcher som heter trivselvärdar. Vi presenterade också kommande säsongs föreningslyft som bland annat kommer bestå av en organisationsledarutbildning.

Föreningspulsen

Föreningspulsen är ett värderingsverktyg för föreningar inom distriktet. Det ska uppmuntra föreningar att utvecklas. Vi diskuterade olika punkter som skulle kunna adderas till föreningspulsen.

Motioner

Mycket diskussioner under kvällen handlade om det motioner som var inlämnade. Motionerna handlade om hantering av divisionslag i distriktets högsta serier samt spelarförflyttningar på röd/mörkröd nivå. Vi diskuterade också en äldre juniorserie som ett sätt att behålla spelare.

short_text    Skrivet av Joel Ottgård 27 mars 2019