Succé för Finnkampen i Alingsås

Västsvenska innebandyförbundet vill tacka alla som varit en del av Finnkampen. Vi hoppas att publiken är lika nöjda som vi har varit.

Filip Eriksson briljerade när U19 segrade 

U19-herrlandslaget vann med 8-6 mot Finland i Finnkampen – och Filip Eriksson hade stor show med sina fyra mål i Estrad Alingsås. Han gjorde även hattrick i matchen i Lerums Arena där Sverige vann med 10-3.

- Det var kul och en jättefin inramning med mycket publik. Det var bra tempo i matchen, även om vi inte gjorde det lika bra som igår. Men jätteroligt att det var ett så fint arrangemang, säger han.

Sveriges herrar vann jämn match

Det bjöds på superdramatik när herrlandslaget vann mot Finland i Finnkampen. Inför över tvåtusen åskådare låg debutanten Omar Aldeeb bakom mycket i 5-4-vinsten.

- Det är klart att jag var lite nervös, men det var okej, säger han.

En kokande Estrad arena i Alingsås, med 2053 åskådare, fick se en häftig och jämn finnkamp mellan Sverige och Finland. Finland tog snabbt ledningen med 2-0 i den första perioden, men Sverige svarade och jagade ikapp. Jublet visste inga gränser när Tobias Gustafsson sköt 2-2, stenhårt i nättaket.

Sverige stod emot Finlands tryck i slutet av matchen och vann med 5-4. 

- Det är verkligen så här man vill ha det på en hemmalandskamp. Det var fantastisk stämning, helt underbart, säger förbundskapten Mikael Hill.

Västsvenska innebandyförbundet och Västergötlands innebandyförbund vill tacka de föreningar och personer som gjorde arrangemanget möjligt!

short_text    Skrivet av Joel Ottgård 3 dagar sedan