Ordförande har ordet

Vi har tagit pulsen på Västsvenska Innebandyförbundets ordförande Mats Lomander. Vi ställde några frågor till honom om rollen som ordförande.

Vad är din bakgrund inom innebandyn?

Som ung, krullhårig och nymuckad yngling startade jag 1984 det som då hette Lerums IBF och som nu efter ett par sammanslagningar är FBC Lerum. Jag har haft de allra flesta roller inom innebandyn inom såväl styrelse och som tränare för seniorlag på dam- och herrsidan samt tjejlag. Sedan gjorde jag alla säsonger från 1984 fram till millennieskiftet som center i Lerum. 

Vad ser du fram emot under säsongen 19/20?

Det ska bli kul att börja jobba på allvar med Innebandy Vill för att utveckla innebandyn inom vårt distrikt och som rivstart ser jag fram emot när vi arrangerar Finnkampen i början av september tillsammans med Västergötland. Vi har dessutom ett antal spännande projekt på gång som på allvar lanseras under 19/20 - bl a Värdegrundspelet och det som går under arbetsnamnet "Föreningspulsen" som vi är övertygad kommer att hjälpa våra föreningar att utvecklas än mer. Sen ser jag naturligtvis fram emot många sportsliga framgångar för våra lag i distriktet där Västsvenska och våra lag syns ute i Sverige - det är ju trots allt spelet på innebandyplanen som är allra roligast!

Vilka frågor inom innebandyn brinner du mest för?

Jag sa redan när jag tillträdde att jag är en stark sälj- och marknadspersonlighet som ser våra föreningar som kunder. Vi i styrelsen och våra kollegor på kansliet ska hjälpa alla våra 70 föreningar, 10000 spelare, 100-tals domare, 1000-tals ledare att kunna bedriva en kul, väl fungerande verksamhet i vårt distrikt. Kan vi dessutom hjälpa till att sälja innebandyn till vår omvärld - kommunerna, sponsorer, partners - så att vi får mycket mer uppmärksamhet i alla olika media så mår jag bra. 

Länk till Innebandy Vill - Svensk innebandys verksamhetsplan 

short_text    Skrivet av Joel Ottgård 19 mars 2019