Intervju om Göteborg cup

Göteborg Cup Innebandy arrangeras av HP Warta och IBF Backadalen. Turneringen spelades förra helgen och i årets upplaga deltog 153 lag från Sverige, Norge och Danmark. Vi tog ett snack med Stefan Lovén (tävlingsansvarig) för turneringen om hur det gått.

Hur gick turneringen i sin helhet?
Turneringen gick mycket bra. Matcherna följde schema och det blev inga större förseningar. Jag fick höra mycket positiva ord från deltagare, och att man specifikt uppskattade att matcherna spelades i samma hall utan resor.

Vad betyder turneringen för er förening?
Den betyder otroligt mycket. Den ger oss publicitet, bättre ekonomi och en gemenskap i föreningen. Det blir ett tillfälle för IBF Backadalens spelare och föräldrar att lära känna varandra.

Vill ni förändra/utveckla något till framtida upplaga?
Ja, framförallt har vi planer på att göra förändringar till år 2021 då Göteborg som stad fyller 400 år och konceptet Göteborg Cup fyller 50 år. Eventuellt så kommer vi att anordna två helger med turneringsspel. En helg med senior, junior, veteran och para-innebandy. Samt en helg med ungdomslag. Detta är dock bara i planeringsstadiet.
Andra förändringar som kan ske är att vi ser över speltiden från 1 x 22 minuter till 2 x 15 minuter. Samt att vi testar att spela ett a och b slutspel.

Besök turneringens hemsida för bilder

short_text    Skrivet av Joel Ottgård 7 juni 2019