Innebandy på Liseberg

3-5:e maj var Västsvenska Innebandyförbundet med och visade upp sporten innebandy på Olympic day.

Olympic day är ett arrangemang som Västra Götalands idrottsförbund anordnar för att skolelever i årskurs fyra och allmänheten ska kunna testa på olika idrotter. Under fredagen hade vi inom innebandyn besök av fem stycken årskurs fyra klasser från olika delar av Göteborg.

Under lördag och söndag var allmänheten välkomna. Vi hade ett stort söktryck på innebandyn och det är förvånansvärt hur många spelare som kan vara aktiva på en relativt liten yta. Flyers delades ut till barn och ungdomar med kontaktuppgifter till föreningar inom distriktet. Bli inte förvånad om några spelare vill börja i din förening.  

Under Olympic Day fanns representanter från Sveriges olympiska kommité med. Det var tidigare idrottare som visade upp sig, några av idrottarna som fanns på plats var Frida Svensson, Johan Eurén, Emma Green och Jalmar Sjöberg.

Barn och ungdomar hade möjlighet att testa följande sporter: Cricket, friidrott, orientering, landhockey, dragkamp, basket, boxning, dart, dans, boule, golf, historisk fäktning, wing chun kung fu, innebandy, rodd, amerikansk fotboll, rugby, brottning, karate och taekwondo.

short_text    Skrivet av Joel Ottgård 9 maj 2019