Uppdatering hösten 2018

Arbetet med att få innebandy att växa i Angered fortsätter. I dagsläget så driver jag (Joel) från förbundet tillsammans med två lärare på Vättleskolan elevens val för årskurs 5or med innebandy.

På skolan är det omkring 25 elever som är med på elevens val. Ambitionen med gruppen är att dem ska intressera sig för sporten och kunna ges möjligheten att spela innebandy i en förening.

I dagsläget har Angered IS innebandyskola i Rannebergens sporthall på söndagar. Jag som ledare uppmanar eleverna på skolan att ta sig till träningen. Den andra ambitionen med gruppen är att få till en seriematch mot en annan skola i Angered. Detta är inte helt enkelt eftersom lärarna på skolorna är upptagna med sitt ordinarie uppdrag som lärare. 

Under resans gång när man driver projekt/verksamheter är det viktigt att ta lärdom av sina erfarenheter. Målsättningen i grund och botten handlar om att få fler innebandyspelare och testa en modell som tidigare inte prövats. Vi jobbar nu vidare i mindre skala med att få innebandyn attraktiv i Angered. 

Nedan finns några bilder från verksamheten. Första bilden är från Hjällboskolan där vi har haft eftermiddagsträningar. Eleverna tycker det är roligt men trots det har närvaron varit sviktande. På det två andra bilderna gör landslagsstjärnan Gustav Fritzell besök på Vättleskolan i Rannebergen. Eleverna lyssnar noggrant och ställer frågor om alltifrån vad en innebandyspelare tjänar och hur ofta man tränar. Sista bilden är från turneringen för årskurs 6 och 8 som arrangerades i Angered Arena i mars månad.