Innebandy Passar Angered

Projektet handlar om att rekrytera innebandyspelare i Angered. Rekryteringen sker genom en skolserie för mellanstadieklasser. Denna satsning påbörjades i november 2018.

Sporten innebandy har utmaningar att nå ut till personer med utländsk bakgrund. Detta gäller över hela Sverige. Angered där många med utländsk bakgrund bor är inget undantag. Att rekrytera innebandyspelare i t.ex. Angered är inte helt enkelt, eftersom det inte finns ett så stort utbud av föreningar.

Svenska Innebandyförbundet tyckte att Ulf Widells idé var god och har stöttat förbundet finansiellt. Idén som Ulf Widell har presenterat är att besöka skolor och presentera ett seriespel. Vi vill kunna få mellanstadieelever att spela innebandy efter skolan i idrottshallen med hjälp av skolpersonal. Eleverna bildar ett lag och spelar mot skolor i sitt närområde. Förbundet administrerar och tillsätter domare. Eleverna som deltar i seriespelet ska kunna kopplas till föreningar eller på sikt vara med och starta upp föreningar. I t.ex. Hjällbo, Rannebergen, Gårdsten och Lövgärdet finns potential att bygga upp innebandy, tack vare att det finns hallar. 

Hör gärna av er till mig för tips: joel.ottgard@innebandy.se, 0768- 950051

Projektansökan orginalet