Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Intervju med tränare Daniel Hansson

Vi har gjort en intervju med Daniel Hansson som är en av tränarna för distriktslagen på flicksidan. Spelarna är födda 2004 och 2005. Frågorna besvarades 14 september.

Nu har ni haft några samlingar för spelare födda 2004. Hur tycker du att träningarna har gått och hur arbetar ni mot att få en sluttrupp?

Det har varit helt fantastiska träningar. Vi har haft 2 helgläger, ett i Augusti och nu precis ett till i September. Har varit riktigt bra kvalité från alla tjejer, vilket gjort det riktigt svårt och vi har nu angenäma problem att ta ut en mindre trupp. Tack vare 2st helger så har vi kunnat se i princip alla tjejer, tillsammans med att vi scoutat mycket i februari och mars. Vi hann med en hel del scoutande innan Corona kom och stängde ner förra säsongen. Vi har även fått vara lite kreativa och varit och tittat på träningar för diverse lag, för att försöka få med så mycket som möjligt i bedömningar som görs. Det man kort kan konstatera är att vi har en fantastisk årgång i flickor 04.

Du var med som åskådare under distriktslags-SM 2020 för spelare födda 2003. Vad tar du med dig därifrån i rollen som ledare?

Det var riktigt bra. Man lärde sig mycket om upplägget och hur det är på plats. Man inser att mycket logistik skall funka, så man lägger kraft på rätt saker. Insåg ganska snabbt att kondition och styrka är viktigt att tjejerna har, då det är mycket matcher på kort tid. Det är inte mycket utrymme för misstag, då det är korta matcher (3x15min rullande tid). Gäller att vara noggrann i förberedelser och tjejerna behöver mycket vila och mat. Så tar med mig att logistik är viktigt tillsammans med att man är fokuserad på rätt saker, det man kan påverka! Så var riktigt nyttig helg att vara med på.

Du och dina tränarkollegor kommer även att leda spelare födda 2005 i och med den omorganisation som sker för distriktslagen. Hur går dina tankar om det uppdraget?

Blir riktigt bra tror jag, då även vi ledare får en säsong rutin under västen. Med den rutin vi nu får med 04:orna så hoppas vi kunna använda det och slipa ytterligare på förbättringar med 05 truppen. Skall bli kul att få vara med och bidra även på 05:ornas resa.

Vilka egenskaper tycker du är viktiga för att man ska utvecklas som innebandyspelare?

Skallen tycker jag är egentligen den viktigaste egenskapen. Att man verkligen vill och även är beredd på att lägga ner jobbet. Brukar jobba efter devisen, VIP som står för Vilja, Inställning och Passion. Har man det, så kommer man garanterat att utvecklas som innebandyspelare. Våga att utmana sig själv, och kliva utanför ”comfort zone”. Varje träning och match är en chans att bli bättre, så se till att inte slarva bort dom tillfällena. Utan gör ditt bästa VARJE träning och match. Då kan man ALLTID vara nöjd, och med det kommer utveckling!