Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Regler och arrangemang

POOLSPEL

Åldrar:
Poolspel hålls för mindre barn som inte spelar seriespel.
  
Spelarbyte:
Spelarbyte sker efter två spelade minuter. Sekretariatet blåser av efter två spelminuter, klockan stannas och spelarbyte sker. Därefter är det tekning på mittpunkt och matchen startar igen. Efter ytterligare två minuter blåses matchen av igen osv.

Matchtid:
Man spelar 2 x 14 minuter med 5 minuters vila mellan halvlekarna.
  
Domare:
Föreningsdomare (FD) tillämpas vid poolspelen. Utbildade och godkända av förbundets FD instruktörer. Det är bra om föreningens FD ansvarig finns med vid dessa arrangemang. För att hjälpa sina domare i föreningen
 
Antal spelomgångar:
Totalt 5-6 omgångar genomförs.

Antal lag & Matcher:
Minst 4 lag/spelplats är målsättningen. Så att alla får spela 3 matcher/omgång
 
Regler:
SIBF regler och Tävlingsbestämmelser gäller. Med undantag att domarna ej tar utvisning. Vid förseelser som skulle ha genererat i utvisning får domaren och ledaren prata med spelaren om det regelfel han gjort sig skyldig till och byta in en annan spelare. Poolspelen är till för att barnen skall lära sig reglerna.

Avsteg från regelboken:
Vid mål så backar de lag som gjort mål upp till mitten av planen (alla spelare) och målvakten i laget som släppt in mål rullar ut bollen och spelet fortsätter. Dvs ej tekning efter mål.    


Spelhall:
Föreningen/laget bokar hallen på en lördag eller söndag, 5 timmar/tillfälle. (kan behövas mer tid beroende på antalet lag/åldersgrupp) Föreningen lämnar vidare datum och tid till den som är poolspelsansvarig för den åldersgruppen så man tillhör. Säsongen 2018/2019 skall poolspel spelas på mindre plan (Plocka bort minst en bit sarg på varje sida). Arrangören bör skicka en kallelse/inbjudan till alla lag som ska delta där det står hur själva upplägget är för just ert poolspel.

Spelardräkt:
Lagen får om så krävs spela med västar. Det är alltid trevligare för barnen om man har tillgång till ett matchställ.

Medaljer:
Samtliga deltagare erhåller vid sista omgången medaljer för sitt deltagande under den gångna säsongen. Varje lag meddelar in till förbundet senast den 15 feb hur många medaljer man behöver till prisutdelningen.  Prisutdelning sker på sista poolspelet man som laget deltar i för säsongen. Det åligger varje ledare att hämta medaljer på förbundet och ta med till sista poolspelet.

Arrangören/Laget skall tänka på följande.

Arrangörsansvarig:
Föreningen skall se till att 1 person är ytterst ansvarig för arrangemanget (bör vara någon annan än ledaren, t ex en förälder), Personen i fråga skall vara behjälplig vid förfrågningar från andra lags ledare och föräldrar på spelplatsen.

Sekretariat:
Arrangören skall ordna med 2 personer som sköter ett sekretariat under arrangemanget. (rekommenderas 2+2 så man byter ut dessa efter halva dagen). Den som skall sitta i sekretariatet skall vara medveten om vad man bör kunna. Det är trevligt om man har en speaker som kan hälsa lagen välkomna.

Spelplanen:
Skall vara tillgänglig 30 minuter innan första matchen. Så att sarg, målburar samt mikrofon/klocka är på plats.

Kiosk:
Arrangören skall om möjlighet finns i hallen tillhandahålla med kiosk. Där man erbjuder deltagare/föräldrar möjlighet till enklare förtäring i form av Kaffe, dricka, smörgås, korv mm.

Skyltning:
Man skall alltid skylta till hallen för att deltagare samt föräldrar skall hitta enkelt till arenan, om man tror att detta är ett problem.

Bollar:
Arrangören tillhandahåller med matchbollar, Uppvärmningsbollar tillhandahålls bara om man har tid och möjlighet till detta. Brukligt är att man inte värmer upp på planen före match.
 
Övrigt:
Priser till matchens lirare får ej förkomma då detta ej är en tävling där man utser någon enskild individ för dennes prestation.

Resultatrapportering i hallen under arrangemanget får ej förekomma då Poolspel är en form av tävling utan resultat.

Resultat runt poolspelen får ej publiceras på hemsidor med något annat än det egna lagets namn om man nu nödvändigtvis måste göra detta. Tidigare år har lag publicerat resultat med motståndarnas namn och det är inte tillåtet.

Rapport av arrangör: 
Det är helt upp till arrangören om man vill sammanställa något om arrangemanget. Denna rapport får dock inte innehålla några resultat, mer hur dagen varit och hur kul alla haft det.

Dock skall alltid dåligt uppträdande från tränare/ledare rapporteras för att vi inom förbundet skall kunna göra något åt situationen där ute på arenorna beträffande tränares och ledares dåliga uppförande.
Gäller givetvis föräldrar och funktionärers uppträdande också.