Seriespel - Ungdom röd/blå nivå *Inbjudan till Seriespel Ungdom Röd/Blå 2018/19:

Komplett inbjudan med anmälningsblankett kan laddas ner här (PDF i separat fönster).

Manual för arrangera match/sammandrag på ungdomsnivå finns här (PDF i separat fönster).

Mer utförliga detaljer kring varje series spelform ser du här ("matris" i separat fönster).

Om föreningen är inne i en förändring (namnbyte, ihopslagning etc) kontakta kansliet vid anmälning av lag. Kontaktuppgifter till kansliet klicka här (separat fönster).

Anmälan till 2018/2019 års seriespel i innebandy i Västernorrland:

Anmälan görs direkt i IBIS för redan befintliga lag. För nya lag används blanketten (länk ovan), viktigt att alla uppgifter på är ifyllda. Blanketten mejlas eller postas till kansliet. Pojkar och flickor spelar i egna separata serier. Serieavgifterna faktureras i Oktober månad.

Anmälan senast 1 September 2018 för Röda Serier - Ungdomar födda 2000-2006:

Seriens namn (nivå): Rekommenderad ålder: Info:
P/F Division 1 (Röd/Brun) 16-17 år 3x20 min, 5 mot 5, fullstor plan 
P/F Division 2 (Röd) 15-16 år 3x15 min. 5 mot 5, fullstor plan 
P/F Division 3 (Röd) 14-15 år 3x15 min, 5 mot 5, fullstor plan 
P/F Division 4 (Röd) 13-14 år 3x15 min, 5 mot 5, fullstor plan 
P/F Division 5 (Röd) 12-13 år 3x15 min, 5 mot 5, fullstor plan 

Anmälan senast 1 September 2018 för Blåa Serier - Ungdomar födda 2007-2009:

Seriens namn (nivå): Rekommenderad ålder: Info:
P/F Division 6 (Blå) - Spelas som sammandrag 11-12 år 2x15 min, 5 mot 5, fullstor plan 
P/F Division 7 (Blå) - Spelas som sammandrag 10-11 år 2x15 min. 4 mot 4, mindre plan 

Division 1-5 Röd nivå - Vanligt seriespel:

Serierna spelas som vanlig enkelserie, med en match/matchdag. Vissa undantag görs om möjligt när lag har långa resor. Till exempel när lag från Sundsvall/Örnsköldsvik skall möta varandra. Då kan man få 2 matcher samma dag ibland, men någon timmes vila i mellan. Detta för att spara in på resekostnader för lagen. Serierna startar i Oktober månad.

VIBF kommer säsongen 2018/19 att spela med samma modell för ungdomsserierna som under säsongen 2017/18 (s.k. Västerbottenmodellen). Det innebär att man delar upp lagen i divisionsboxar efter en ranking. Där kommer man att ha dubbelmöten inom den box man tillhör, sedan kommer boxen att delas i två halvor, där den övre halvan (högre ranking) möter lag från en högre serie, och den undre halvan (lägre ranking) möter de högst rankade lagen från serien under.

Förtydligande gällande Pojkar/Flickor 00-02: Dessa lag kan alltså välja att anmäla sig till ungdomsserie division 1 eller utvecklingsserie för senior. Vissa föreningar anmäler sitt lag i båda serierna. Det är tillåtet att spela i båda serierna, men under förutsättning att man har trupp, och ledare, till att kunna spela matcher samtidigt i de båda serierna! Har man inte underlag för det så skall man välja en serie att anmäla sig till! Spelare födda 1999 kan söka dispens för spel i P/F Division 1 (behovsprövat enligt regler för dispens).

Division 6 och 7 Blå nivå - Spelas som sammandrag:

Dessa serier spelar i sammandragsform. När serierna lottas skapas fasta sammandrag för hela säsongen. Heldagar där varje lag brukar få ca 2-4 matcher (beroende på nivå). Dessa sammandrag fördelas ut på deltagande föreningar så alla får turas om att arrangera. Ett bra sätt att tjäna lite pengar till föreningen.

Fastställan av serieindelning (Divison 1-7):

Efter sista anmälningsdag kallar VIBF till möte där serieindelningarna fastställs tillsammans med berörda föreningar och lag. Viktigt att samtliga anmälda lag finns representerade på mötet. Denna serieträff sker i September, tid och plats meddelas senare. Serierna startar i Oktober.

Distriktsmästerskap (DM):

Kommer inte att arrangeras under säsongen 2018/19.