Seriespel junior/senior *Inbjudan till Seriespel Senior 2018/19 - se underrubriker till vänster för mer detaljer!

Komplett inbjudan med anmälningsblankett kan laddas ner här (PDF i separat fönster).

Mer utförliga detaljer kring varje series spelform ser du här ("matris" i eget fönster).

Om föreningen är inne i en förändring (namnbyte, ihopslagning etc) kontakta kansliet vid anmälning av lag. Kontaktuppgifter till kansliet klicka här (separat fönster).

Anmälan till 2018/2019 års seriespel i innebandy i Västernorrland:

Senast 13 maj 2018 för H2, D1 och DU ska anmälan vara Västernorrlands Innebandyförbund (VIBF) tillhanda via mejl (scannad med påskrift) eller via post. Avgifter faktureras i Juni månad.

Senast 1 september för lag till HU ska anmälan vara Västernorrlands Innebandyförbund (VIBF) tillhanda via mejl (scannad med påskrift) eller via post. Avgifter faktureras i Oktober månad.

Herrar/Damer - Representationslag - Andralag

Samtliga representationslag för herrar erbjuds plats i Herrar division 2.

Samtliga representationslag för damer erbjuds plats i Damer division 1.

Herrar division 2 och Damer division 1 spelas med 3x20 min effektiv speltid.

Dispens för B-licensierade spelare i H2 samt D1 kommer att vara behovsanpassade och kan endast ges till spelare födda 2003 (sista års B-licens).

Om man har ett representationslag som spelar i SIBF´s serier högre än H2/D1 kan man ha ett andralag i våran H2/D1. Observera att andralaget inte kan avancera i seriesystemet. Utan endast representationslag kan avancera/kvala för avancemang till högre serie.

Man kan inte ha både representationslag och andralag i samma serie här. Andralaget hänvisas då till utvecklingsserie.

Utvecklingsserier - Utvecklingslag/andralag - Juniorlag - Pojkar/Flickor 00-02

VIBF kommer säsongen 2018/19 att spela med samma modell för utvecklingsserierna som under säsongen 2017/18 (s.k. Västerbottenmodellen). Det innebär att man delar upp lagen i divisionsboxar efter en ranking.

Där kommer man att ha dubbelmöten inom den box man tillhör, sedan kommer boxen att delas i två halvor, där den övre halvan (högre ranking) möter lag från en högre serie, och den undre halvan (lägre ranking) möter de högst rankade lagen från serien under.

En utvecklingsseriemodell erbjuds på dam– och herrsidan som omfattar utvecklingslag (utan åldergränser), juniorer samt pojkar/flickor -02. Seriemodellen som kommer att användas på både dam– och herrsidan skall ses som en fortsättning på SIU-modellen som tillämpas i ungdomsserierna.

Syftet med modellen är att möjliggöra en bra utveckling för föreningarnas spelare i nivåerna mellan ungdomsserie och representationslag. Man skall så långt det är möjligt sträva efter att möta likvärdigt motstånd då det är mest utvecklande.

Förtydligande gällande Pojkar/Flickor 00-02: Dessa lag kan alltså välja att anmäla sig till ungdomsserie division 1 eller utvecklingsserie. Vissa föreningar anmäler sitt lag i båda serierna. Det är tillåtet att spela i båda serierna, men under förutsättning att man har trupp, och ledare, till att kunna spela matcher samtidigt i de båda serierna! Har man inte underlag för det så skall man välja en serie att anmäla sig till!

Matcherna i utvecklingsserierna spelas 3 x 20 min rullande tid, med effektiv tid sista 3 min.

Gemensamma lag från två föreningar kan anmäla sig till utvecklingsserien:

Har ni inte spelare så det räcker, eller samarbetar med andra föreningar, är det tillåtet att bilda gemensamma lag från 2 olika föreningar och spela i utvecklingsserien! Kontakta kansliet om ni önskar hjälp med detta!

Fastställan av serieindelning:

Efter sista anmälningsdag kallar VIBF till möte där serieindelningarna fastställs tillsammans med berörda föreningar och lag. Viktigt att samtliga anmälda lag finns representerade på mötet.

Distriktsmästerskap (DM):

Kommer inte att arrangeras under säsongen 2018/19.