Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

Information inför 2019-20

Några viktiga förändringar inför säsongen 2019/20:

Ersättning för resor och restid:

- Reseersättningen höjs till 28,50kr/mil. Beloppen för restid oförändrade.

- Reseersättning och restidsersättning kommer sökas direkt i IBIS. Mer info får ni på er domarkurs!

- All restid, samt den del av reseersättningen som överstiger 18,50kr/mil är skattepliktigt. Dock kommer ingen skatt dras på er lön. Men det skattepliktiga beloppet (10kr/mil, samt ev. restid) inrapporteras till skatteverket.

Ersättning för match - matcharvode:

- Ny arvodeslista kommer snart. Vissa höjningar har genomförts.

- Matcharvodet (för Västernorrlands serier) kommer sökas via IBIS, och utbetalningen kommer göras av Västernorrlands Innebandyförbund. Så ni kommer inte längre få betalt av laget direkt efter match! Mer info får ni på er domarkurs!

- Ingen skatt kommer dras på er lön. Förbundet rapporterar in alla arvoden som skattepliktiga belopp till skatteverket. Detta görs i föreningarnas namn (vi gör det på uppdrag till föreningen). Så i er deklaration är det föreningen som är utbetalare (precis som idag).

- Varför detta? En av de största sakerna föreningarna har önskat hjälp med! Många föreningar har svårigheter att hantera det praktiska kring utbetalningar, och inrapportering till skatteverket. Föreningarna önskar köpa denna tjänst av förbundet.

- Fördel för er domare: ni får alltid betalt för era matcher. Kansliet sköter att lagen betalar till förbundet.

Löneutbetalning (matcharvode, reseersättning och restid):

- Utbetalning: vi siktar på att kunna betala ut 2 ggr/månad. Något vi lär oss just nu! Mer info kommer! 

Ersättning vid inställda matcher och dåligt väder:

- Vi ser över, och förtydligar/förenklar, reglerna. Mer info kommer!

Men några av de viktigaste punkterna:

- Ersättning utgår aldrig vid väder klass 2 varning.

- Alla matcher (förutom klass 2 varning ovan) som ställs in inom 24h kommer ersättas. Detta är nytt och finansieras med hjälp av föreningarna. Så t.ex. när lag fastnat i oväder, olycka etc på väg till match, eller ställer in sent pga sjukdom, eller att man inte får ihop lag. Är det mindre än 24h till match kommer ni alltid få någon form av ersättning utbetald via förbundet (helt eller halvt arvode, mer info kommer).

Dokumentation:

RDK jobbar med ett dokument som skall sammanställa alla olika bestämmelser för domare. Det kan ses som ett slags "tävlingsbestämmelser" för domarna. Här samlar vi allt som bestämts och gör det offentligt för alla domare. Blir lättare att från år till år utveckla verksamheten med stöd av detta dokument.