Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

Inspirerande nätverksträff i Alingsås

Det blev en väldigt lyckad kväll i Estrad Arena i Alingsås där vi tillsammans med SISU Idrottsutbildarna bjudit in våra föreningars organisationsledare till en nätverksträff. 

Det var 11 föreningar och sammanlagt 26 personer på plats denna kväll vilket måste ses som väldigt positivt. 

"Våga snacka om det"

Kvällen inleddes med att Malin Nilsson från IBK Vänersborg presenterade deras projekt "Våga snacka om det". Föreningen driver detta projektet för att de vill vara en förening där killar och tjejer trivs tillsammans, står för schyssta värderingar och visar respekt mot varandra. I detta projekt så möter utbildade junior- och seniorspelare yngre spelare i samtal och diskussioner. Under dessa samtal och diskussioner så lyfter de en del svåra och laddade ämnen såsom "omklädningsrumskultur", fördomar och kränkningar. 

Frågor om projektet besvaras via Malin Nilsson, 0730-200541

 

Inspirationsföreläsning med Jocke Bååth

Kvällen fortsatte med en föreläsning av Jocke Bååth som handlade om Organisera för framgång, hållbarhet och engagemang.

Frågeställningarna Jocke lyfte upp var:
Hur skapar man en hållbar organisation?                                                    Vad krävs för att behålla och rekrytera ledare till en förening?

Deltagarna fick konkreta tips från Jocke på hur de har byggt en välmående förening med över 850 medlemmar i Solfjäderstadens
IBK (Motala). Joakim har under ett flertal år arbetat som utvecklingsansvarig på Svenska Innebandy- förbundet samtidigt som han varit verksam i processen att bygga upp Solfjäderstadens IBK till var de är nu. Det blev en spännande föreläsning som utmanade dagens strukturer och gav nya idéer för framtiden.

Kvällen avslutades med en workshop kring hur man kan tänka kring lagorganisation och engagemang. Deltagarna fick också ”träna” på en mycket enkel metod för att tydliggöra vilket engagemang som krävs för att kunna driva en förening. En metod där det berör ”närmast hjärtat”, dvs i lagorganisationen. Allt engagemang börjar närmast hjärtat.

Vi vill rikta ett Stort Tack till alla er som deltog!

short_text    Skrivet av David Gillek 23 januari 2020