Grön nivå - Sammandrag

Serieindelning och matchtider för säsongen 2019-20 beräknas vara klara i samband med serieträffarna 10 oktober. Tidigaste startdatum för sammandragsserierna är 19-20 oktober men kan även bli efter höstlovet beroende på tider i hallarna.

 

Serieträffar för Ungdomsserierna i Umeå

Serieträffarna är uppdelade beroende på vilken nivå lagen spelar på. Precis som de senaste åren genomförs serieträffarna i Aulan på Dragonskolan. Ingång genom västra entrén som ligger i hörnet mot minigolfen och Nolia. Parkeringsplatser finns på Noliaområdet.

Röd och Blå nivå (Födda ca 04-09) har serieträff på onsdag 9 Oktober kl. 18.30 i Aulan på Dragonskolan

Grön nivå (Födda ca10-11) och som spelar i Sammandragsform, har sin serieträff på torsdag 10 oktober. Vi delar upp träffen för att grundligare kunna informera de nya lagens ledare. Vi håller till i Aulan på Dragonskolan med följande tider:

Ledare för lag födda 10 - 18.00 - 19.10

Ledare för lag födda 11 - 19.15 - ca 21.00

Observera att serieträffarna är obligatoriska för samtliga lag och minst en ledare måste vara närvarande.

 

 

Serieindelning och spelprogram för sammandragsserierna på grön nivå finns förutom i ibis och på webben i separata pdf-dokument. Spelprogram för varje serie finns nu upplagt där det tydligt framgår vilken lag som är arrangör vid varje enskilt sammandrag. OBS! spelprogrammen för 3 mot 3-spelet kommer inom kort att presenteras på denna sida.

Västerbottens Innebandyförbund erbjuder säsongen 2018/19 sammandragsspel för flickor & pojkar födda 2009 - 10. En nyhet den här säsongen är att vi erbjuder både det traditionella 5 mot 5-spelet, men även smålagsspel 3 mot 3, på mindre spelplaner. De olika spelformerna blandas under säsongen. I Umeå kommer två av sammandragen att spelas i spelformen 3 mot 3, med målvakt. Detta gäller för både pojkar och flickor födda 2009-10. I Skellefteå kommer endast födda 2010 att erbjudas 3 mot 3-spel.

3 mot 3-spelet kommer att genomföras i hallar som har sargavdelare och mellanstora målburar. I dagsläget är det Umeå Energi Arena som används för 3 mot 3-sammandrag. I Skellefteå är det i första hand Balderhallen som kommer att användas. Publikkapaciteten är en viktig faktor då det oftast är mycket publik vid sammandragen.

Ett ordinarie 5 mot 5-lag kommer vid sammandragen att tilldelas plats för två lag vid 3 mot 3-sammandragen. Om något lag inte klarar av att ställa upp med två 3 mot 3-lag, måste man i god tid innan sammandraget meddela VIBF detta.


Smålagsspel 3 mot 3 med målvakt

Arrangören av sammandraget ansvarar för att bygga upp 3 spelplaner med sargavdelare på den ordinarie spelplanen. Samtliga spelplaner har de mellanstora mål som används på blå och grön nivå.

Vi spelar 3 mot 3 + målvakt, på 3 planer samtidigt och alla lag får spela 4-5 matcher under några timmar som sammandraget pågår. Matchtid 1 * 12 minuter. Sekretariatet stoppar klockan var 90:e sekund för byten. Spelet återupptas genom tekning då alla lag är redo. Vid mål backar laget som gjort mål snabbt tillbaka till egen planhalva så att motståndarna kan starta spelet igen.

Lämpligt antal spelare för ett lag är 7-13 st.

En domare per spelplan, alltså 3 domare som dömer på varsin plan samtidigt. Förenklade regler för smålagsspel. Reglerna ska användas med mycket sunt förnuft i syfte att ”undervisa” våra unga spelare.


Traditionellt 5 mot 5-spel med målvakt

Spelas på en fullstor spelplan med 5 utespelare + målvakt. Speltid 2 X 20 minuter.

Vid sammandragen tas en sargbit bort på både kort och långsidan om man spelar i en fullstor hall (40 X 20 m). Ingen åtgärd krävs i de hallar som har mindre planmått än 40 X 20 m.

Serieindelning och spelprogram Grön nivå födda 10-11