Ny preliminär serieindelning Ungdomsserierna Umeå

Den nya preliminära serieindelningen för säsongen 2019-20 är nu klar efter att föreningarna och lagens ledare fått lämna synpunkter på den första preliminära rankingen och serieindelningen som skickades ut i slutet av maj månad.

Rankingen avser pojkar och flickor, Röd och Blå nivå i Umeå, som är födda ca 2004-2009. Sammandragsserierna, alltså pojkar och flickor födda 2010-2011, kommer att presenteras senare i höst. Sista anmälningsdag till dessa serier är först 26 augusti.

Flickor Röd och Blå nivå Umeå

Pojkar Röd och Blå nivå Umeå

Rankingen baseras på lagens resultat föregående säsong. Vi har utgått från tabellerna i de serier lagen har spelat i, och gjort förändringar i lagens ranking utifrån de redovisade resultaten. I vissa fall har föreningarna angett på anmälningsblanketten att lagens slagstyrka väsentligt kommer att förändras, och då har vi korrigerat rankingen utifrån den informationen. Vi har även försökt ta hänsyn till de föreningar som har behov av samarbete mellan olika lag för att kunna få ihop spelare till matcherna. Detta är svårt att tillgodose fullt ut men vi gör vad vi kan för att underlätta för dessa samarbeten. Speldagarna i de olika serierna planerar vi enligt följande: Varannan jämn och udda serie försöker vi lägga på olika helgdagar. Om t. ex div. 5 spelar match på lördag, så spelar div. 7 på söndag. Om div. 12 spelar på söndag så spelar div. 14 och div. 10 på lördag o s v. Tyvärr fungerar det inte alltid då vi måste anpassa oss till bokningsläget i hallarna, andra arrangemang och idrotter mm.

Den slutgiltiga serieindelningen presenterar vi först senare i höst. Eftersom det kan ske förändringar ända fram till seriestart bl. a till följd av lag som hoppar av, vill vi inte fastställa serieindelningen i detta tidiga skede. Om ett lag försvinner så förskjuts bara rankingen för övriga lag ett snäpp uppåt.

Lagen är i de flesta fall grupperade tre och tre i rankingen. Om inga förändringar sker är det alltså dessa lag som följs åt i både udda och jämn serie. De tre lagen med högre och lägre ranking blir då de övriga lag man preliminärt kommer att möta i de två serierna.

short_text    Skrivet av Per Oscarsson 24 maj 2019