Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Kval damer

Vilka kvalar?

Division 1:

Lag 1-3 kval för avancemang

Lag 7-10 kval för att stanna i serien

Lag 11-12 till flyttas ned


Division 2:

Lag 1 kval för avancemang

Lag 7-8 kval för att stanna i serien

Lag 9-10 flyttas ned


Division 3:

Lag 1 till direktuppflyttningskval

Lag 2 till förkval till division 2-kvalet

Antal kvalplatser

Antal platser som respektive kval gäller avgörs hur upp/nedflyttningen till serien ovan blir. Antal platser i division 1-kvalet avgörs hur det går för lagen från Värmland, Örebro län och Västmanland som antingen kvalar till Allsvenskan eller ev. hamnat på direktnedflyttning från Allsvenskan.

Platserna i kvalet till division 2 avgörs av hur det gått för de värmländska lagen i division 1 (om något/några lag har hamnat på direktnedflyttning eller inte) samt hur det går för de värmländska lagen i kvalet till division 1.

Kvalet till division 1

Fall Upp/nedflyttning Allsvenskan Platser i division 1 som kvalet gäller
A 3 lag upp/0 lag ner 9*
B 3 lag upp/1 lag ner
alt 2 lag upp/0 lag ner
8*
C 3 lag upp/2 lag ner
alt 2 lag upp/1 lag ner
alt 1 lag upp/0 lag ner
7*
D 3 lag upp/3 lag ner
alt 2 lag upp/2 lag ner
alt 1 lag upp/1 lag ner
alt 0 lag upp/0 lag ner
6
E 3 lag upp/4 lag ner
alt 2 lag upp/3 lag ner
alt 1 lag upp/2 lag ner
alt 0 lag upp/1 lag ner
5
F 3 lag upp/5 lag ner
alt 2 lag upp/4 lag ner
alt 1 lag upp/3 lag ner
alt 0 lag upp/2 lag ner
4
G 3 lag upp/6 lag ner
alt 2 lag upp/5 lag ner
alt 1 lag upp/4 lag ner
alt 0 lag upp/3 lag ner
3
H 2 lag upp ner/6 lag ner
alt 1 lag upp/5 lag ner
alt 0 lag upp/4 lag ner
2
I 1 lag upp/6 lag ner
alt 0 lag upp/5 lag ner
1
J 0 lag upp/6 lag ner 0

* = eftersom endast sex lag deltar i kvalet så tillfaller de då vakanta platserna lag från division 2 Värmland och division 2 Västmanland/Örebro enligt Seriekrav Damer Division 1 Region 8.2. Kval och regler för upp- och nedflyttning.

Kvalet till division 2

Fall Upp/nedflyttning till division 1 Platser i division 2 som kvalet gäller
A 3 lag upp/0 lag ner 6*
B 3 lag upp/1 lag ner
alt 2 lag upp/0 lag ner
5**
C 3 lag upp/2 lag ner
alt 2 lag upp/1 lag ner
alt 1 lag upp/0 lag ner
4
D 2 lag upp/2 lag ner
alt 1 lag upp/1 lag ner
alt 0 lag upp/0 lag ner
3
E 1 lag upp/2 lag ner
alt 0 lag upp/1 lag ner
2
F 1 lag upp/3 lag ner
alt 0 lag upp/2 lag ner
1
G 1 lag upp/4 lag ner
alt 0 lag upp/3 lag ner
0
H 1 lag upp/5 lag ner
alt 0 lag upp/4 lag ner
0
I 1 lag upp/6 lag ner
alt 0 lag upp/5 lag ner
0
J 0 lag upp/6 lag ner 0

* = de vakanta platserna tillfaller förlorande lag i damer division 3:s förkval till division 2-kvalet samt det tredjeplacerade laget i någon av division 3-serierna som är högst rankat enligt vakanstillsättning reglerna som anges i Seriekrav - seniorserier 8.1 Damserier.

** = den vakanta platsen tillfaller förlorande lag i damer division 3:s förkval till division 2-kvalet.

Upplägg kvalspelet

Division 1

Kvalet genomförs i form av enkelserie. I serien deltar sex lag, lag 7-10 från division 1 region samt lag 1 från Värmland division 2 och lag 1 division 2 Västmanland/Örebro. Lag 7-9 från division 1 region har tre hemmamatcher medan övriga lag har två hemmamatcher i kvalserien. 

Kvalen måste slutspelas för att ge turordning i händelse av lediga platser inför säsongen 2022/23.

Kvalspel inställs i de fall det står klart vid kvalstart att det inte finns någon plats att spela om och samtliga lag i kval flyttas ned.

Sista omgången i kvalet spelas med gemensam starttid.

Tabellplacering bestäms efter Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser Kap 3 §19 b – Serieplacering – turnering. I övrigt gäller alla seriekrav i kvalet som fastställs i Seriekrav Damer Division 1 Region.

Spelordning

Division 2

Kvalet genomförs i form av enkelserie. I serien deltar fyra lag, lag 7-8 från division 2 samt förlorande lag i division 3:s direktuppflyttningskval (se nedan, Division 3) och vinnande lag från division 3:s förkval (se nedan, Division 3). Lag 7-8 från division 2 har två hemmamatcher medan övriga lag har en hemmamatch i kvalserien. 

Kvalen måste slutspelas för att ge turordning i händelse av lediga platser inför säsongen 2022/23.

Kvalspel inställs i de fall det står klart vid kvalstart att det inte finns någon plats att spela om och samtliga lag i kval flyttas ned.

Sista omgången i kvalet spelas med gemensam starttid.

Tabellplacering bestäms efter Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser Kap 3 §19 b – Serieplacering – turnering. I övrigt gäller alla seriekrav i kvalet som fastställs i Seriekrav Seniorserier.

Spelordning

Division 3

Direktuppflyttningskval

Lag 1 division 3 östra och lag 1 division 3 västra möts i en playoffserie i bäst av två matcher. Vinnande lag är klart för division 2 medan förlorande lag är klara för division 2-kvalet.

Förenklade europacupregler gäller för att utse vinnande lag (se nedan). I övrigt gäller alla seriekrav i playoffserien som fastställs i Seriekrav Seniorserier, undantag för att sudden death endast kan tillgripas efter match 2 (se nedan, Förenklade europacupregler).

I händelse av att Fall J (se ovan "Kvalet till division 2") inträffar ställs kvalspelet in, se Seriekrav Seniorserier 17. Kval distriktsserierna, och inget lag flyttas upp till damer division 2 till kommande säsong.

Spelordning

Förkval till division 2-kvalet

Lag 2 division 3 östra och lag 2 division 3 västra möts i en playoffserie i bäst av två matcher. Vinnande lag är klart för division 2-kvalet medan förlorande lag har spelat klart för säsongen.

Förenklade europacupregler gäller för att utse vinnande lag (se nedan). I övrigt gäller alla seriekrav i playoffserien som fastställs i Seriekrav Seniorserier, undantag för att sudden death endast kan tillgripas efter match 2(se nedan, Förenklade europacupregler).

Spelordning

Förenklade Europacupregler

Förenklade europacupsregler innebär att bortamål inte är mer värt vid sammanräkningen av de två matcherna om ett lag vinner första matchen med 3-1 och förlorar andra med 5-7 så har lagen samma poäng och målskillnad.

Sudden death kan endast tillgripas efter den andra matchen och i det fall lagen har samma totala poäng och målskillnad vid full tid. Förlängning spelas då 10 minuter effektiv speltid där första målet avgör. Om inget mål görs i förlängningen så avgör straffar enligt regelboken regel 204.

Vad sker om ett lag tackar nej till uppflyttning eller till en kvalplats?

I händelse av att lag som kvalificerat sig för antingen direktuppflyttning eller kvalplats till en högre division tackar nej till direktuppflyttningen eller kvalplatsen innan 31 januari så gäller följande kring tillsättningen av den vakanta platsen:

Plats gällande direktuppflyttning:

Platsen tillfaller det nästkommande laget i serietabellen som ej tackat nej till uppflyttning

Plats gällande kvalspel uppåt:

A) Serienivåer som består en serie (exempelvis damer division 2):
Platsen tillfaller då nästkommande lag i serietabellen som inte tackat nej till eventuell uppflyttning. Undantag gäller för lag som placerats på nedflyttningsplats eller kval nedåt i seriespelet, de kan ej tilldelas plats för direktuppflyttning eller kval uppåt. Om man inte kan fylla upp alla kvalplatser p.g.a. det ej finns tillräckligt kvalificerade lag så genomförs kvalet med det antalet kvalificerade lag som återstår.

B) Serienivåer som består av två serier (exempelvis herrar division 4):
Platsen tillfaller då det laget som är högst placerat, och som inte tackat nej till uppflyttning, i de båda serierna. För att särskilja lag som ligger på samma tabellplacering (exempelvis lag 3 i västra serien och lag 3 i östra serien) gäller följande:
1) Flest poäng 2) Bäst målskillnad 3) Flest gjorda mål 4) Flest gjorda mål på bortaplan 5) Platsen tillfaller laget som tillhör den serien vars lag innehåller det lag som tackat nej till uppflyttning

Om lagen spelat olika antal matcher räknas ett snitt per match ut.

 

Matchbokning

Bestämmelser gällande matchbokning, placering etc

Seriekrav