Serieindelning seniorserier

I torsdags kunde vi presentera den preliminära serieindelningen för alla junior- och ungdomstävlingar. Idag har turen kommit till våra seniorserier. På herrsidan tillkommer tre nya U-lag medan det på damsidan tillkommer fem nya lag, varav ett A-lag från Åmåls IBK.

På damsidan ökar antalet lag för tredje året och årets siffra på 29 lag är den högsta sedan 2012. Det ovan nämnda A-laget från Åmåls IBK är första gången sedan 1992/93 som ett Åmål har ett damlag i VIBF:s serier, då var det IFK Åmål som deltog.

Ökningen med antal lag innebär att lägsta serien, division 3, delas in i en västra och östra serie med sex lag i varje serie. Upplägget för serien blir att lagen inom exempelvis den västra serien möts två gånger medan man sedan möter lagen i den östra en gång. Med andra ord samma upplägg som Allsvenskan dam.

De U-lag som tillkommer är från BKI Sunnanå, Hagfors IF Uddeholm, Hultsberg/Björkås IBF och GS 86 AIF. Två lag försvinner på damsidan och det är Karlstad IBF Bredd och Hagfors IF Ungdom.

På herrsidan tillkommer som sagt tre nya lag, varav helt nystartade Karlskoga FBC är ett och comebackande Storfors IBF ett annat. Utöver det har Kristinehamns IBF anmält ett U-lag för första gången på några säsonger. De tre lagen "ersätter" de tre U-lag som inte anmälts till seriespel (Nilsby IK, Billingsfors IBK och Degerfors IBK).

Serieindelning dam

Serieindelning herr

short_text    Skrivet av Johan Carlsson 27 maj 2019